Ünye Kalesi Turizme Hazirlaniyor

Ordu’nun Ünye Belediye Baskani Hüseyin Tavli, tarihi Ünye Kalesi’nde devam eden çalismalari degerlendirirken, yürüyüs platformu kurulmasiyla ilgili ihale sürecine gelindigini açikladi. Baskan Tavli, Türkiye’de ilk olacak ilk ve tek olacak rayli sistemle dehliz ziyareti yapilmasi çalismalarinin tamamlandiginda turizm noktasinda önemli bir projenin kente kazandirilacagini söyledi.

Ünye Kalesi Turizme Hazirlaniyor
Ünye’nin en önemli turizm destinasyonlarindan biri olan Ünye Kalesi’nde dehlizlerin temizlik çalismalari tamamlanmisti. Dehliz içerisine turistik ziyaret yapilmasi için hazirlanan ve onaylanan rayli sistem projesi ise devam ediyor. Tarihi Ünye Kalesi’nde rayli sistem kurulum çalismalari sürerken, kale içerisinde yürüyüs platformu kurulmasiyla ilgili hazirlanan proje, Kültür Varliklari Koruma Kurulu tarafindan onaylanarak Orman Genel Müdürlügü’nden gerekli izinler alindi.

Ünye Belediye Baskani Hüseyin Tavli, Ordu Il Kültür Turizm Müdürlügü’nü temsilen Ordu Müze Müdürü Mustafa Kolagasioglu ile protokol imzaladi. Imzalanan protokol ile kalenin yürüyüs platformu projesi, Ünye Belediyesi tarafindan ihaleye çikilacak.

“Türkiye’de ilk ve tek olacak rayli sistemle dehliz ziyaretinin yapilmasi çalismalari devam ediyor”

Ünye Belediye Baskani Hüseyin Tavli, yürüyüs platformu kurulumunun ihale asamasina gelindigini açiklayarak, kale için önemli bir adimin daha atildigini belirtti.

Baskan Tavli, “Tarihi Ünye Kalesi’nin dehlizlerinin temizlenmesinin ardindan Türkiye’de ilk ve tek olacak rayli sistemle dehliz ziyaretinin yapilmasi çalismalari devam ediyor. Kültür Varliklari Koruma Kurulu’nun da onayi ile ihalesi yapilan ve çalismalara baslanilan projemizle birlikte Kale içerisinde dehlizin bulundugu alana kadar olan güzergahta ise yürüyüs platformu yapilmasi gerekiyordu. Bununla ilgili Orman Genel Müdürlügü’nden gerekli izinler Il Kültür Müdürlügümüz üzerinden Kültür Bakanligimiz bu izinleri almis durumda. Il Kültür ve Turizm Müdürlügümüz tarafindan ortak protokolle bunlarin belediyemize devri yapildi. Biz de Ünye Belediyesi olarak onaylanan yürüyüs platformu projesinin ihalesine çikacak konuma geldik. En kisa zamanda Yürüyüs Platformu’nun ihalesine çikarak tamamlanacak çalismalarin ardindan Ünye Kalesi’nin ziyarete açilmasini saglamis olacagiz. Kalemizin çok rahat bir sekilde ziyaret edilebilir hale gelmesini ve ilçemizin turizm destinasyonu noktasinda ziyaret edilebilir bir hale gelmesiyle birlikte önemli bir çalismayi da turizme kazandirmis olacagiz. Simdiden hayirli olsun” dedi.

Kaynak: İHA