Özel Çocuklar 'Engelliler Haftasi'nda Ektiklerini Biçerek Parti Verdi

Batman Üniversitesi ile Renkli Eller Otizmliler Dernegi arasinda imzalanan protokol çerçevesinde 3 hafta önce toprakli ve hidroponik serada sebze fidesi diken engelli ögrenciler, 10-16 Mayis Engelliler Haftasi’nda diktikleri sebzelerin ilk mahsulünü alarak çigköfte partisi düzenledi.

Özel Çocuklar 'Engelliler Haftasi'nda Ektiklerini Biçerek Parti Verdi
Özel ögrenciler, “Üretim engel tanimaz” slogani ile hayata geçirilen sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde Bati Raman Kampüsü’nde olusturulan özel ögrenciler bitki akademisi uygulama alaninda yesil sogan, marul, maydanoz, çilek, domates, biber ve patlican fidesini toprakla bulusturdu. Haftanin iki günü diktikleri fideleri sulamaya gelen ögrenciler, 3 haftanin sonunda diktikleri sebzelerden marul, yesil sogan ve maydanoz hasadi yapti.

Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Rohat Cebe, üniversite olarak özel ögrencilere yönelik sosyal sorumluluk projelerine her türlü destek verdiklerini söyledi.

Yerin örnek tarim uygulama alani oldugunu söyleyen Prof. Dr. Cebe, “Özel ögrencilerimize yönelik hayata geçirdigimiz proje çerçevesinde ögrenciler, 3 hafta önce fidanlari toprakla bulusturmustu. Engelliler Haftasi’nda da diktiklerinin meyvelerini almaya geldiler, diktiklerini hasat ettiler. Biz, engelli, engelsiz büyük bir aileyiz, hayati birlikte paylasiyoruz. Dilegimiz engelli, engelsiz hepimizin mutlu oldugu bir hayattir. Engelleri ancak hep birlikte asabiliriz” dedi.

Proje koordinatörü ögretim görevlisi Esra Okudur ise, özel ögrencilerin hem Dogu ve Güneydoguda kurulan ilk hidroponik serada topraksiz tarim, hem de toprakli alanda da fide dikimi yaptiklarini ifade etti.

Kaynak: İHA