Köylüler Derelerini Kirleten Isletmelere Caydirici Yaptirim Uygulanmasini Istiyorlar

Bursa’da Uluabat Gölü yakinlarinda çiftliklerin hayvan diskilarini saldigi derelerde balik yerine hayvan pislikleri yüzüyor. Çevre felaketi köylüleri isyan noktasina getirdi.

Köylüler Derelerini Kirleten Isletmelere Caydirici Yaptirim Uygulanmasini Istiyorlar
Karacabey ilçesi Yenikaraagaç köyü sakinlerini köyün derelerine salinan hayvan pisliklerinden sikayetçi. Iddiaya göre, köyün arazinde kurulan 5 bin hayvan kapasiteli büyükbas çiftlikleri hayvan diskilarini aritmadan köyün derelerine saliyor.

Derelerden tarlalarini sulayan köylüler ise hayvan pisligi salinan derelerdeki sularin tarlalarindaki ürünleri kuruttugunu belirterek yetkilileri göreve davet etti.

Köylüler derelerini kirleten isletmelere caydirici cezalar uygulanmasini talep ediyor. 4 bin dönümde alanda tahil, sebze ve meyve yetistirilen köyde üreticiler derelere salinan pislikler sebebiyle tarlalarini sulayamadigi için yeterli verim alamiyor.

Derelerini kirleten isletmelere caydirici yaptirim uygulanmasini isteyen köylüler, "Derelerimiz kirletiliyor. Köyümüzde bulunan isletmeler derelere hayvan diskilarini birakiyor. Bu da suda asit olusturuyor. Bu suyla ürünlerimizi sularsak ürünlerimiz kuruyor. Ayrica sudaki gübreler sebebiyle sulama motorlarimiz bozuluyor. Biz bu ise biran önce çözüm bulunmasini yetkililerden talep ediyoruz. Köyümüzde ekim yapilan 4 bin dönüm arazi var araziler yeteri kadar sulamadigi için kaliteli ürün alamiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA