Jandarma Köy Köy Gezip KADES'i Tanitiyor

Egirdir’de kadina yönelik siddetin önüne geçilmesi amaciyla çalismalar yapan jandarma , kirsalda yasayan kadinlarin ayagina giderek Kadin Acil Destek Uygulamasini (KADES) anlattilar.

Jandarma Köy Köy Gezip KADES'i Tanitiyor
Isparta Il Jandarma Komutanligi’na bagli Aile Içi Siddetle Mücadele ve Çocuk Kisim Amirligi ekipleri, Egirdir Ilçe Jandarma Komutanligina bagli ekipler ile birlikte Gökçehöyük ve Tepeli köylerinde kisisel güvenlik ve KADES uygulamasi egitim faaliyetleri yapti. Gökçehöyük köyünde yasayan vatandaslara, hazirlanan projeler çerçevesinde aile içi siddet olaylarinin önüne geçebilmek ve farkindalik olusturabilmek amaciyla Kadin Destek Uygulamasi (KADES) hakkinda bilgilendirilme yapildi.

Gökçehöyük Köyü Ortaokulu ögrencilerine Kisisel güvenlikle ilgili ve KADES uygulamasi hakkinda bilgi verilip jandarma çocuk dergisi dagitildi.

Tepeli köyünde bulunan Tepeli Soguk Hava Deposunda çalisan kadin-erkek vatandaslara yönelik ise KADES’in, kadinlarin ve çocuklarin maruz kaldigi siddet, taciz gibi kötü eylemleri engellemek adina kullanicilara sunulmus resmi bir uygulama oldugu hakkinda bilgi verildi.

Uygulamayla ilk kez tanisan kadinlarin telefonlarina KADES uygulamasini yükleyen ekipler uygulamanin nasil kullanilacagini tek tek anlatarak tanitim brosürleri dagitti.

Kaynak: İHA