Iran-Türkiye Sinirina Duvar Örülüyor

Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, 2022 yili içinde 41 bin düzensiz göçmenin geçisinin engellendigini belirterek, “Sosyal medyada eski görüntüler yeniymis gibi paylasiliyor. Biz o bölgede görev yapan güvenlik güçlerinin nasil fedakarca çalistigini görmeleri için kendilerini bölgeye davet ediyoruz” dedi.

Iran-Türkiye Sinirina Duvar Örülüyor
Türkiye-Iran sinir güvenliginin saglanmasi, yasa disi geçisler ile kaçakçilik faaliyetlerinin önlenmesi ve teröristlerin sizmasinin engellenmesi amaciyla 295 kilometrelik sinir hattinin tamamina duvar örülüyor. Van-Iran sinirinda geçtigimiz yil 64 kilometrelik sinir hattina yapilan modüler duvar çalismalarinin 40 kilometrelik kismi ise tamamlandi. Yüksek rakimli sinir hattinda havalarin isinmasiyla birlikte duvar çalismasi yürüten firmalar, çalismalarina hiz verdi. Bir taraftan sinir duvari örülürken, bir taraftan da güvenlik güçleri bölgede 7 gün 24 saat esasli nöbet tutuyor.

Düzensiz göçmenlerin geçisinin önlenmesi amaciyla alinan önlemler çerçevesinde, teknolojinin tüm olanaklarindan yararlaniyor. Göç baskisindan dolayi askeri birlikler basta olmak üzere, jandarma, polis, özel harekat, sahil güvenlik ve güvenlik koruculari termal kamera, IHA ve SIHA görüntülerinden yararlanarak koordineli sekilde çalisarak mücadele veriyor.
Kaynak: İHA