Gençlik Tiyatrosu Ile Gençler Sahnede

Nilüfer Kent Tiyatrosu, gençlerden de gelen talepler üzerine Gençlik Tiyatrosu projesini baslatti. Gençlik Tiyatrosu ile gençlerin, Nilüfer Kent Tiyatrosu bünyesindeki bütün profesyonellerin destegiyle, tiyatro hakkinda temel bilgileri edinmeleri ve tiyatro konusunda becerilerini gelistirmeleri hedefleniyor.

Gençlik Tiyatrosu Ile Gençler Sahnede
Nilüfer Kent Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Daltaban’in, Aralik 2021’de Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi Üyeleriyle bir araya gelerek yaptigi görüsmelerde ortaya çikan Gençlik Tiyatrosu fikri hayata geçirildi. Nilüfer Kent Tiyatrosu’nun (NKT) kentte yasayan gençlerle birlikte çalismalar yapacagi Gençlik Tiyatrosu projesi için çalismalar baslatildi. Nilüfer Belediyesi’nin is birligi içinde bulundugu sivil toplum kuruluslari ve Uludag Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile de yapilan görüsmelerin ardindan sekillenen proje, kentteki gençleri tiyatro sanatinin her alaniyla tanistirmayi hedefliyor. Gençlerin kendilerini tiyatro ile ifade etmelerine imkan saglamasi planlanan Gençlik Tiyatrosu’nun çalismalarini, Nilüfer Kent Tiyatrosu’nun profesyonel oyuncu kadrosunda yer alan Adem Mülazim ve Baris Ayas yürütüyor.

Nilüfer Kent Tiyatrosu, Gençlik Tiyatrosu projesiyle gençlere güvenli, sicak ve destekleyici bir sanat ortami olusturarak, kaliteli tiyatro deneyimleri sunuyor. Proje ayni zamanda gençlerin dramaya katilmalarini ve drama becerilerini gelistirmelerini sagliyor. Önümüzdeki sezonlarda da sürdürülmesi planlanan Nilüfer Kent Tiyatrosu Gençlik Tiyatrosu, gençlerin Nilüfer Kent Tiyatrosu bünyesindeki bütün profesyonellerin destegiyle, tiyatro hakkinda temel bilgileri edinmeleri, tiyatro konusunda becerilerini gelistirmeleri, kendi fikirlerini gelistirecekleri alana sahip olmalari ve farkli arkadasliklar edinmelerini hedefliyor.

Yaklasik iki aydir devam eden NKT Gençlik Tiyatrosu çalismalarina katilan, Nilüfer Belediyesi Gençlik Evi, Özgür Renkler Dernegi ve Uludag Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü ögrencilerinden seçilen ilk ekip, NKT’nin prova alaninda çalismalarini yogun bir sekilde sürdürüyor. Yaz aylarina kadar devam edecek olan ilk çalismanin gösteri asamasinin Temmuz ayinda Balat Atatürk Ormani’ndaki sahne olan Ormandaki Kulübede yapilmasi planlaniyor.
Kaynak: İHA