Fotograf Atölyesi Ögrencilerinin Fotograflari Sergilendi

Adana Büyüksehir Belediyesi Altin Koza ve Yasar Kemal Vakfi’nin birlikte düzenledigi “Yasar Kemal ile Çukurova’da Dünden Yarina” etkinlikleri Haluk Uygur Fotograf Atölyesi’nin sergisi ile devam etti.

Fotograf Atölyesi Ögrencilerinin Fotograflari Sergilendi
11 Mayis Çarsamba günü Korart Sanat Galerisinde açilan sergiye Yasar Kemal Vakfi Baskani Ayse Semiha Baban, Il Milli Egitim Müdürü Yasar Koçak ve Adana Büyüksehir Belediyesi bürokratlari katildi.

Sergide, Haluk Uygur’un egitmenliginde düzenlenen fotograf atölyesinde egitim alan gençlerin fotograflari ilk kez sanatseverlerle bulustu.

Adana Büyüksehir Belediyesi Ince Memed Kütüphanesi’nde 4 hafta devam eden egitimlerde “Yasar Kemal’in doga ile iliskisi, yazarin zorluklara gögüs geren güçlü karakterinin doga ile bütünlesmesi ve bunun eserlerine yansimasi” basliklari islendi.

Ayrica fotograf atölyesi kapsaminda Yasar Kemal’in Osmaniye’deki köyü Hemite’ye, Karatepe Aslantas Açik Hava Müzesi’ne ve Anavarza Antik Kentine de geziler düzenlendi.

Adana merkezinde de eski Tepebag Mahallesi, Atatürk Evi, Adana Sinema Müzesi ve Ilter Uzel Tip - Dis Hekimligi Müzesi ziyaret edildi.

15 Mart’ta düzenlenen panel ile baslayan ve 2 ay devem eden “Yasar Kemal ile Çukurova’da Dünden Yarina” etkinlikleri kapsaminda fotograf, kisa film, drama, grafik tasarim ve resim atölyeleri gerçeklestirildi.

Atölyelere 100 civarinda ögrenci katildi.

“Yasar Kemal ile Çukurova’da Dünden Yarina” etkinlikleri 13 Mayis’ta Adana Büyüksehir Belediyesi Tiyatrosu’nda düzenlenecek sertifika töreni, sergi açilisi ve ayni gün Merkez Park Amfi Tiyatroda düzenlenecek Kardes Türküler “Bin Bir Çiçekli Bahçe” konseri ile sona erecek.
Kaynak: İHA