Erzurum'da Engelliler Haftasi Etkinlikleri

Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü (ASH) koordinatörlügünde Palandöken ve Güzide Özel Bakim Merkezleriyle ortaklasa engelliler haftasi etkinligi düzenlendi.

Erzurum'da Engelliler Haftasi Etkinlikleri
ASH Il Müdürü Cemil Ilbas, bir dügün salonunda düzenlenen etkinlikte yaptigi konusmada, bu gibi etkinliklerin farkindalik olusturdugunu belirterek, engellilere yönelik spor müsabakalarinin ve sanatsal etkinliklerin devam edecegini ifade etti.

Özel bakim merkezleriyle düzenledikleri etkinlikle bir çok engellinin bir araya gelerek sosyallesme imkani buldugunu belirten Ilbas, “Engelliler konusunda farkindaligin artmasi için çesitli etkinlikler düzenliyoruz. Engellilerimiz bu gibi etkinliklerde hünerlerini sergileme imkâni buluyor. Engellilerimize, tiyatro, müzik ve sportif alanlarda egitimler veriyoruz. Bu konuda ayrica el sanatlari kurslari açarak engellilerin yeteneklerini gelistirmeyi amaçliyoruz. Bu özel insanlarimiz bizler için çok özel. Erzurum’da evde bakim hizmetinden 6 bin 636 aile yararlaniyor, bu ailelerimize aylik 2bin 335 TL ödeniyor. Aylik evde bakim ücreti bilançosu 16 milyon TL civarinda. Amacimiz engellilerimizin yasam standartlarini yükseltmek. Etkinlikte emegi geçenlere tesekkür ediyor, Engelliler Haftasinin farkindaliklara vesile olmasini diliyorum” dedi.

Konusmalarin ardindan yemek yarismasi ve müzik eglence programi düzenlendi.

Engelliler tarafindan düzenlenen el sanatlari sergisi begeni topladi. Etkinlikte engelliler doyasiya eglenme firsati bulurken, etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Etkinlik sonunda ASH Il Müdürü Ilbas, Palandöken Özel Bakim Merkezi Yöneticisi Emrullah Demir’e, Türkiye Sakatlar Dernegi Baskani Erzurum Sube Baskani Sadullah Efe’de Güzide Özel Bakim Merkezi Yöneticisi Emine Kahveci’ye plaket takdim etti.
Kaynak: İHA