Engelli Gençlere Asker Eglencesi Düzenlendi

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde vatani görevini yapmak isteyen engelli gençler için kina eglencesi düzenlendi.

Engelli Gençlere Asker Eglencesi Düzenlendi
Osmaneli Engelliler Dayanisma ve Yardimseverler Dernegi tarafindan, bir süre sonra Eskisehir 1. Ana Jet Üs Komutanliginda bir günlük vatani görevini yapacak engelli gençler için kina eglencesi düzenlendi.

Dernek Baskani Özden Karip ve asker aileleri gençlerin avuçlarina kina yakti. Kina eglencesine aileleriyle katilan gençler, türkü söyleyip gönüllerince eglendiler. Karip, Osmaneli’nde 4 engelli bireyin bu yil 1 günlügüne askerlik yapacagini ifade ederek, "Engelli bireylerin vatan savunmasinda en ön saflarda olma arzusunu tasiyorlar. Bu tür etkinliklerin onlar için çok önemli. Engelli vatandaslarimiz çesitli engellerinden dolayi askerlik vazifelerini yerine getiremiyor ancak bu uygulama ile her yil onlarin 1 gün de olsa askerlik günü oluyor. Gidip vatani görevini yapiyorlar. Onun öncesinde biz de böyle bir etkinlik düzenledik” dedi.

Konusmalarin ardindan dernek baskani ve asker aileleri tarafindan askere gidecek gençlere kinalar yakildi. Program sonunda Kaymakam Yüksel Ünal gençlere günün anisina çesitli hediye takdim etti. Ardindan programinda bir araya gelen engelli vatandaslar müzikler esliginde gönüllerince eglendiler.

Osmaneli Belediyesi Göksu Dügün Salonundaki programa, Osmaneli Kaymakam Yüksel Ünal, Osmaneli Ilçe Milli Egitim Müdürü Erhan Dös, Osmaneli Belediye Baskani Münür Sahin’in esi Tomris Gedik Sahin, AK Parti Kadin Kollari Baskani Sevcan Alkus, Engelliler Dayanisma Ve Yardimseverler Dernek Baskani Özden Karip, is insanlari ve asker aileleri katildi.

Kaynak: İHA