Edirne'de 'Hemsireler Günü' Kutlamalari

Trakya Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi Dekan Yardimcisi Prof. Dr. Özgül Erol, salgin sürecinde sagligin her seyden önemli oldugunu ve saglik çalisanlarina da ne kadar ihtiyaç duyuldugunu bir kez daha gördüklerini ifade etti.

Edirne'de 'Hemsireler Günü' Kutlamalari
Edirne’de 12 Mayis Hemsireler Günü dolayisiyla Atatürk Aniti önünde bir araya gelen ebe ve hemsireler, 2 yil aradan sonra kalabalik ve toplu sekilde bir tören düzenlenmesinin mutlulugunu yasadi.

Kurumlarin çelenk sunumu ile baslayan törende bando esliginde saygi durusunda bulunuldu ve Istiklal Marsi okundu. Günün anlam ve önemini belirten konusmayi yapan Edirne Il Saglik Müdür Vekili Dr. Ali Fatih Selvi, Hemsirelik mesleginin geçmisten günümüze tip biliminin de ilerlemesiyle çok önemli asamalar kaydettigini ve saglik sistemlerinin vazgeçilmez bir unsuru haline geldigini aktardi.

“Hemsirelik mesleginin temel odagi her zaman insandir”

Hemsirelik mesleginin felsefesinin sevgi, yardim ve bakima dayali hizmet ile temel odagi her zaman insan oldugunu aktaran Il Saglik Müdür Vekili Dr. Ali Fatih Selvi, “Türk insani bu kutsal meslegi icra edenlere hemsire kavrami ile hitap ederek, adeta bir kiz kardesi olarak görmüstür. Hemsirelerimiz de hastalarimiza ve yakinlarina umut ve yasam sevinci kazandirarak ihtiyaç duyduklari sevgi, sefkat, ilgi ve bilgilerini esirgemeyerek karsilik vermislerdir. Insan hayatinin ve insana hizmet etmenin kutsalligina inanarak ülkemizin her kösesinde toplumumuzun sagligina kavusmasi için mücadeleye devam eden degerli akademisyen hemsirelerin ve gelecegin teminati olan sevgili hemsirelik ögrencilerinin “12 Mayis Dünya Hemsireler” günü ve Hemsirelik Haftasini tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“Covid-19 salgini aslinda hepimize bir seyler ögretti”

Yogun ve yikici etkilerinin oldugu günlerin etkisinin halen az da olsa devam ettigini belirten Kovid-19 salgininin Prof. Dr. Özgül Erol, “Kovid-19 salgini aslinda hepimize bir seyler ögretti. Hayatimiza uzaktan çalisma, online egitim gibi yenilikler getirdi ve bunlara hizla adapte olmak durumunda birakti. Ama bu zorlu süreçte tüm dünyada oldugu gibi ülkemizde de en çok yipranan grup maalesef saglik çalisanlari oldu. Koruyucu giysilerle uzun ve yorucu mesai saatleri geçirdiler. Virüse yogun sekilde maruz kaldiklari için enfeksiyonu birkaç kez geçirenler oldu. Ailelerine ve yakinlarina virüsü tasima korkusu içinde yasadilar ve maalesef en acisi da yasamlarini kaybederek aramizdan ayrilanlar oldu. Bu özel günde aramizdan ayrilan saglik çalisanlarini saygi ve rahmetle bir kez daha aniyor, bu ugurda mücadele eden ve bugünleri ulasmamizda emegi geçen tüm saglik çalisanlarina minnet ve sükranlarimi sunuyorum” seklinde açiklamada bulundu.

Düzenlenen tören konusmalarin ardindan toplu fotograf çekimi ile sona erdi.
Kaynak: İHA