Bir Sehir Tayini Çikan Vali Için Üzüldü

Afyonkarahisar’da Frig Vadisi basta olmak gerçeklestirdigi projeler ile adeta kentte turizmi saha kaldiran Vali Gökmen Çiçek Kayseri’ye atandi.

Bir Sehir Tayini Çikan Vali Için Üzüldü
2020 yilinda göreve basladigi Afyonkarahisar’da, Türkiye’nin en degerli turizm merkezlerinden birisi olan Frig Vadisi’ndeki potansiyeli fark eden Vali Çiçek, ardindan hayata geçirdigi projeler ile Ihsaniye ilçesine bagli Ayazini köyünü adeta sil bastan yeniledi. Afyonkarahisar ile birlikte Eskisehir ve Kütahya sinirlari içerisinde kalan 3 bin yillik tarihi Frig Vadisi’ni adeta Türkiye’nin göz bebegi haline getiren Vali Çiçek, bununla birlikte kentin Sultandagi gibi farkli ilçelerinde de Selçuklu ve Osmanli dönemi eserlerinin turizme kazandirilmasi için yogun çaba gösterirken, bunda da basarili oldu.

Vali Çiçek’in bir baska dikkat çekici ve Türkiye’nin gündemine oturan projesi ise Kadin Kültür Evleri projesi oldu. Ilçelere kurdugu Kadin Kültür Evleri’nde bir çok kadin meslek sahibi olurken ayni zamanda kadinlarin atölyelerde ürettigi ürünlerde ekonomiye ciddi anlamda katma deger sagladi.

Son kararname ile Kayseri’ye atanan Vali Çiçek’in önümüzde günlerde kentte ayrilacagi ögrenilirken, Vali Çiçek’in yerine ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardimcisi Kübra Güren Yigitbasi atandi.
Kaynak: İHA