Bilecik'te Pedallara Bisikletli Ulasimi Artirmak Ve Temiz Çevre Için Basildi

Bilecik’te düzenlenen Ayva Çiçegi Bisiklet Turu’nda pedallara, bisikletli ulasimi artirmak ve temiz çevre için basildi.

Bilecik'te Pedallara Bisikletli Ulasimi Artirmak Ve Temiz Çevre Için Basildi
Bilecik Belediyesi, Il Kültür ve Turizm Müdürlügü ile Bisikletliler Dernegi Bilecik Temsilciligi isbirliginde Ayva Çiçegi Bisiklet Turu gerçeklestirildi.

Turizm noktalarinin tanitilmasi, bisikletli ulasimin artirilmasi ve doganin korunmasina yönelik farkindaligin saglanmasi amaciyla düzenlenen bisiklet turuna, onlarca bisikletli katildi.

Renkli görüntülerin yasandigi etkinlikte bisikletliler, Cumhuriyet Meydaninda bir araya geldikten sonra Yasayan Sehir Müzesi, tarihi belediye binasi ve Seyh Edebali Türbesi güzergâhinda sehir turu yaparak, tarihi yerler hakkinda bilgi sahibi oldu. Bisikletli kullaniminin faydalarinin anlatildigi etkinlikte çocuklara bisiklet kullanirken uyulmasi gereken kurallar da anlatildi.

"Amacimiz bisikletle gezerek ilimizi tanitmaktir"

Bilecik Belediyesi Bisiklet Antrenörü Hakan Yavuz, Bilecik Belediyesi, Il Kültür ve Turizm Müdürlügü ile Bisikletliler Dernegi Bilecik Temsilciligi isbirliginde bisiklet turu gerçeklestirdiklerini belirterek, "Amacimiz hem bisiklet kullanimini artirmak hem de ilimizin güzelliklerini ve tarihi yerlerini bisikletle gezerek anlatmak ve göstermektir. Ayni zamanda turistik alanlarin bisiklet ile de gezilebilecegini göstermektir. Bir diger önemli hedefimiz de trafikte bisikletlilerin de oldugu bilincini olusturmaktir’’ ifadelerini kullandi.

Öte yandan bisikletle yapilan kent turunda renkli görüntüler ortaya çikti.
Kaynak: İHA