1 Kare Fotograf Için 6 Saat Tirmandi

Malatyali Seyyah Fotografçi Alisan Hayirli, 1 kare fotograf için 6 saat kayalikta tirmandi.

1 Kare Fotograf Için 6 Saat Tirmandi
Malatya Belediyesi Basin Müdürü iken emekli olan ve kendini doga fotografçiligina yönlendiren Seyyah Fotografçi Alisan Hayirli, Inönü Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi ek bina konferans salonunda, “Malatya’nin dogal güzellikleri” konulu fotograf sunumu ve sohbeti gerçeklestirdi. Inönü Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Gökhan Tuncel, Inönü üniversitesi Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ilhan Erdem, Inönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Cografya Bölümü Baskani Prof. Dr. Zeki Boyraz, Inönü Üniversitesi Egitim Fakültesi Sube Müdürü Arastirmaci Yazar Nezir Kizilkaya, Prof. Dr. Ilhan içen, Çevre ve Kültürel Degerleri Koruma Vakfi (ÇEKÜL) Malatya Bölge Sorumlusu Bekir Sözen, Iletisim Fakültesi ögretim üyesi ve görevlileri ile ögrencileri, bazi basin mensuplari ve fotograf severlerin katildigi “Malatya’nin dogal güzellikleri” konulu fotograf sunumu ve sohbeti ilgi gördü. “Malatya’nin dogal güzellikleri” konulu fotograf sunumu ve sohbetinde yurt içi ve yurt disinda birçok yerde fotograf çektigini ifade eden Hayirli, Malatya’nin yüzde 80’ini gezip fotografladigini dile getirdi. Programin uzun olmamasi için sunumunu sadece Malatya ile ilgili planladigini vurgulayan Hayirli, köylere fotograflamak için gittiginde köylerin bos oldugunu gördügünü, köylerde sadece yaslilarin barindigina dikkat çekip, “Köylerden sehre göç nedeniyle agir bedeller ödüyoruz. Bunlardan biri de gida üretimindeki yetersizliktir” seklinde konustu.

Fotograf çekerken basina gelen anilari da anlatan Hayirli, Darende Ilçesi Günpinar Selalesi su kaynagini yerinde görüntülemek için kis mevsiminde ÇEKÜL Malatya Bölge Sorumlusu Bekir Sözen ile birlikte atlattiklari tehlikeleri dile getirdi. 1 kare fotograf için 6 saat kayalikta tirmandigini aktaran Hayirli, bu sirada Sözen’in kayaliklar arasinda su girdabina düsüp ölüm tehlikesi atlattigini belirtti.

Malatya’nin doga yürüyüs ve gezi alani olarak 75 kilometre uzunlugundaki Tohma Vadisi’nin düzenlenip turizme kazandirilmasini öneren Hayirli, kendisinin Seyyah Fotografçi olarak nasil imkan bulup bu kadar gezmesini, “Allahu Teala, hareket edene bereket veriyor” cümlesi ile degerlendirdi.

Hayirli, daha sonra izleyicilerin sorularini da cevaplandirdi.
Kaynak: İHA