Sevgilisinin Ölümüne Sebep Olan Sahsa 8 Yil 4 Ay Hapis

Samsun’da sevgilisinin ölümüne sebep oldugu iddiayla tutuklanan genç, mahkemece 8 yil 4 ay hapis cezasina çarptirildi.

Sevgilisinin Ölümüne Sebep Olan Sahsa 8 Yil 4 Ay Hapis
Olay, Atakum ilçesi Yenimahalle’de 1 Kasim 2021’de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 29 yasindaki A.A., 112’ye ihbarda bulunarak arkadasi 46 yasindaki Necla K.’nin evinde hareketsiz halde yattigini söyledi.

Olay yerine giden saglik ekipleri de Necla K.’nin ölmüs oldugunu tespit etti. Ölümü süpheli bulunan Necla K.’ye yapilan otopside kafasindan tramvaya bagli beyin ve beyincik kanamasi sonucu hayatini kaybettigi tespit edildi. Komsular ise evde tartisma sesleri ve tokat atma sesi duyduklarini iddia ettiler.

Gözaltina alinan A.A. ise, "Necla ile aramizda yalnizca sözlü tartisma meydana geldi. Ben kendisine taskinlik yapmamasi için sarildim. Kendisini yatistirmaya yönelik hareketlerde bulundum ancak darp etmedim. Öfkelenerek saçina basina vurup kendisine zarar verici hareketler yapti" dedi.

Olaydan yaklasik 3 ay sonra tutuklanan A.A. hakkinda Samsun 1. Agir Ceza Mahkemesinde dava açildi. Davanin son durusmasinda kendini savunan A.A. hakkindaki suçlamalari kabul etmeyerek, "Benim ölümle alakam yok. Beraatimi talep ediyorum" ifadelerini kullandi.

A.A.’nin avukati Cihan Sahin ise, "Maktul ile sanik arasinda gönül iliskisi vardir. Darp etme ve öldürmek için bir sebep yoktur. Bu yüzden müvekkilimin beraatini talep ediyorum" diye konustu.

Mahkeme A.A.’yi "kasken yaralama sonucu ölüme sebebiyet vermek" suçundan 8 yil 4 ay hapis cezasina çarptirarak tutukluluk halinin devamina hükmetti.
Kaynak: İHA