Dereye Düsüp Balçiga Saplanan Köpegi Itfaiye Kurtardi

Erzincan’da dereye düsüp balçiga saplanan köpegi itfaiye ekipleri kurtardi.

Dereye Düsüp Balçiga Saplanan Köpegi Itfaiye Kurtardi
Kavakyolu semti içerisinden geçen Vasgirt deresine bir sokak köpegi düstü. Derede çamur balçiga saplanmis halde bulunan köpegi o civardan geçen Salih Sevimli ve 10 yasindaki kizi fark etti. Salih Sevimli bir süre kendi olanaklariyla köpegi kurtarmak istedi ancak basarili olamayinca durumu itfaiyeye bildirdi. Kisa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri derede balçiga saplanan köpegi kurtararak yukari çikardilar. Ayagi kirildigi tahmin edilen köpek daha sonra tedavisinin yapilmasi için Hayvan Barinagindan gelen ekiplere teslim edildi.

“Demir korkuluk olmamasina tepki”

Öte yandan projesi DSI tarafindan yapilan ve köpegin düstügü noktada demir korkuluklarin olmamasina vatandaslar tepki gösterdi.

Köpegin düstügü noktadan çocuklarinda düsebilecegini ifade eden Salih Sevimli, “Buradan Allah göstermesin çocukta düsüp vahim sonuçlar olabilir. Bu nasil bir ihmaldir. Suraya demir korkuluk yapilamiyor mu?” dedi.

Köpegin kurtarilmasini gözyaslariyla izleyen 10 yasindaki Tugçe Sevimli’de, “Burada geçerken köpegin derede oldugunu gördüm. Babama söyledim. Itfaiyeye haber verdik. Gelip kurtardilar. Ama buranin açik birakilmasi çok tehlikeli” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA