Selimiye Camisi Restorasyon Çalismalari

Restorasyon çalismalari devam eden Selimiye Camisi’nde ve çalismalari tamamlanan Selimiye Meydani’nda incelemelerde bulunan Edirne Valisi Ekrem Canalp, “Sestorasyon Selimiye’yi bir yüz yil daha güvenli ve estetigine uygun sekilde gelecege tasiyacak" dedi.

Selimiye Camisi Restorasyon Çalismalari
Edirne’de 1568 yilinda Mimar Sinan’in 90 yasindayken yapimina basladigi ve 7 yil süren çalismalarin ardindan 1575 yilinda ibadete açilan Selimiye Camisi’nde restorasyon çalismalari sürüyor. Vakif Genel Müdürlügünce yürütülen çalismalari yerinde inceleyen Edirne Valisi Ekrem Canalp, Selimiye Camisi’nin temelinden kubbesine ve minarelerine kadar her seyin restorasyon edildigini söyledi.

Restorasyon çalismalari esnasinda farkli restorasyon ihtiyaçlari ortaya çiktiginda hiçbir sekilde ihmal edilmeksizin izinler dahilinde o restorasyonlar da gerçeklestirildigini anlatan Vali Canalp, “Minarelerin restorasyonunda degistirilmesi gereken en ufak bir tas dahi olsa hiçbiri gözden kaçirilmiyor. Restorasyon çalismalari esnasinda ziyaretçilerin güvenligine de çok dikkat ediliyor” dedi.

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi tarafindan gerçeklestirilen çalismalar neticesinde muhtesem görünüme kavusan Selimiye Meydani’nda da incelemelerde bulunan Vali Canalp, Selimiye Camisi’nin restorasyonunun ve meydan düzenlemesinin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan verilen talimatlar çerçevesinde oldugunu vurguladi. 70 bin metrekarelik alanda gerçeklestirilen çevre düzenlemesi çalismalariyla birlikte maliyetin 300 milyon liranin üzerinde oldugunu söyleyen Vali Canalp, “çalismalar Selimiye’yi bir yüz yil daha güvenli ve estetigine uygun sekilde gelecege tasiyacak” dile konustu.

Kaynak: İHA