Sehzadeler Belediyesi Engellilere Gönüllerince Bir Gün Yasatti

Sehzadeler Belediyesi’nin Dünya Engelliler Haftasi çerçevesinde Manisa Otistik Bireyler ve Engelsiz Aileler Dernegi isbirligiyle düzenledigi etkinlikte engelliler gönüllerince bir gün geçirdi.

Sehzadeler Belediyesi Engellilere Gönüllerince Bir Gün Yasatti
Tarihi Kursunlu Han’da düzenlenen programda Manisa Valisi Yasar Karadeniz’in esi Zehra Karadeniz, Sehzadeler Belediye Baskani Ömer Faruk Çelik, Il Saglik Müdürü Doç. Dr Emre Erkus, Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Mustafa Feridun Gülgeç, engelli derneklerinin baskanlari, Sehzadeler Belediyesi Engelsiz Yasam Merkezi’nde egitim alan engelli bireyler ve aileleri hazir bulundu.

“Yanimizda olup elimizi tutmaniz o kadar degerli ki”

Etkinligin açilis konusmasini yapan Manisa Otistik Bireyler ve Engelsiz Aileler Dernegi Baskani Mahperi Serpil Dede engelli ailelerinin mücadelesinin igneyle kuyu kazmak, yol açmak gibi oldugunu dile getirerek söyle konustu: “Bugün burada olmaniz bizim için çok önemli. Ayni zamanda 18 yasinda otistik bir çocuk annesiyim. Çocugumu krizleri nedeniyle bugün getiremedim. O evde suan. Bugün onun çaresizligini buraya getirdim. O yüzden bizlerin çocuklari için yapacaginiz çalismalar anneler için de çok degerli. Hepimiz bu yükle ruhsal ve fiziksel yipranmalar yasiyoruz. O nedenle yanimizda olup elimizi tutmaniz o kadar degerli ki. Hepinize çok tesekkür ediyorum.”

“Engellilere yönelik pozitif ayrimcilik yaptik, yapacagiz”

Sehzadeler Belediye Baskani Ömer Faruk Çelik ise Sehzadeler Belediyesi olarak kurulduklari günden beri engellilere yönelik bir pozitif ayrimcilik yaptiklarina deginerek söyle konustu: “Sevgi ile bütün engelleri asabilecegimize inaniyor ve asilamayacak engel yoktur diyerek engellilerimiz için de hayati rahat yasanabilir bir hale getirmek için gece gündüz demeden çaba ve gayret sarf ediyoruz. Ilk basta ilçemizdeki engellilerin envanterini çikardik. Bunlari ilgili kurumlar ve isletmeler ile paylastik. Tüm engelli sivil toplum kuruluslarimizla periyodik zamanlarda bir raya gelerek neler yapabiliriz diye çaba ve gayret sarf ettik. Manisa tarihinde ilk defa Sehzadeler Belediyesi olarak engelli çocuklarimiz da engelsiz çocuklarimizla birlikte rahatça oynayabilsinler diye 17 tane engelsiz çocuk oyun parki yaptik. Bedensel engellilerimizin ulasimini saglamak için sifir bir araç alarak, Engelsiz Nakil Araci olarak engellilerimize tahsis ettik. Karaagaçli Mahallemizde Engelsiz Yasam Merkezimizi açtik. Burada özellikle zihinsel engelli kardeslerimiz 21 yas üstü olup okullara devam edemeyen kardeslerimiz kurslardan istifade ediyorlar. Bununla da yetinmedik. Tilkisüleymaniye Mahallemizde çok büyük bir arsamiza, proje çalismalarini yürütüyoruz, içerisinde is okulunun oldugu engelli yavrularimizin çalisabilecegi, bahçesinde hosça vakit geçirebilecegi, rahatça spor yapabilecegi bir kompleksin de çalismalarini sürdürüyoruz. Daha ne kadar çok hizmet etsek azdir diyorum. Mahperi Baskan konusurken herkes gibi ben de duygulandim. Bir gün degil bir ömür boyu engelli çocuguna sahip çikan, ona merhametle bakan, onun daha iyi olabilmesi için kendisini parçalayan aileleri anliyoruz. Her daim onlarin yaninda olabilmek için bugüne kadar çaba ve gayret saf ettigimiz gibi bundan sonra da ayni gayreti gösterecegiz. Bugün 5 asirlik tarihi Kursunlu Han’da bir workshop çalismasi yapiyoruz. Engelli kardeslerimiz burada el sanatlari hocalarimizin yönlendirmesiyle ahsap boyama ve el sanatlari yaparak hosça vakit geçiriyorlar ki bu sadece bugüne özel degil. Burada 30’un üzerinde unutulmaya yüz tutmus el sanatlarimizin kurslari var. Kursiyerlerimiz içerisinde engelli kardeslerimiz de var. Onlarin tedavi ve rehabilitasyon süreçlerinde kurslarin çok ciddi katkisi oldugunu görüyor ve biliyoruz. Insallah engellilerimizin hizmetinde olmaya devam edecegiz.”

Konusmalarin ardindan Sehzadeler Belediyesi Engelsiz Yasam Merkezinde egitim alan engelliler hazirladiklari dans gösterilerini katilimcilara sergiledi. Manisa Valisi Yasar Karadeniz’in esi Zehra Karadeniz ve Sehzadeler Belediye Baskani Ömer Faruk Çelik, Mahperi Serpil Dede’nin ‘Ayasofya ilmek ilmek’ adli isleme çalismasini yakindan inceleyerek onlar da çalismaya birer ilmek atti. Katilimcilar daha sonra el sanatlari yapan engellilerin çalismalarini yakindan inceleyerek engellilerle sohbet etti.
Kaynak: İHA