Ögrencilere VR Gözlüklü Is Sagligi Ve Güvenligi Egitimi

Samsun’da 70 üniversite ögrencisine is sagligi ve güvenligi egitimi verildi. Egitimde VR gözlügü takan ögrencilere sanal ortamda is kazalarini yasanmis gibi gösterilerek deneyim kazanmalari saglandi.

Ögrencilere VR Gözlüklü Is Sagligi Ve Güvenligi Egitimi
4- 10 Mayis Is Sagligi ve Güvenligi Haftasi çerçevesinde Havza Meslek Yüksekokulu ve Sinop Üniversitesi’nde is sagligi ve güvenligi bölümü okuyan ögrencilere Yesilirmak Elektrik Dagitim A.S.(YEDAS) tarafindan; elektrik dagitim sektörü hakkinda bilgilendirmeler, kisisel koruyucu donanimlar, yüksekte güvenli çalisma ve VR sanal gerçeklik uygulamalari hakkinda bilgilendirmelerde bulunuldu. Enerji sektöründe karsilasabilecekleri is kazalari, giyilmesi gereken kiyafetler egitmenler tarafindan ögrencilere anlatildi. Daha sonra VR gözlügü takan ögrenciler sanal ortamda ilk olarak is için uygun kiyafetleri giydi. Akabinde ise yüksek bir direge tirmandi. Kimi zaman eglenceli anlar yasanan etkinlikte ögrenciler uygulamanin çok faydali oldugunu ifade etti.



“Sahaya çiktiklarinda ne ile karsilasacaklarini anlatiyoruz”

Yapilan egitim ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan YEDAS Is Sagligi ve Güvenligi Müdürü Atakan Aktas, “4 -10 Mayis Is Sagligi ve Güvenligi Haftasi etkinligi çerçevesinde Sinop ve Havza’dan gelen is sagligi ve güvenligi ögrencileri ile birlikteyiz. Aslinda biz bunu bünyemizde kendi çalisanlarimizla kutluyorduk. Pandemi sonrasinda bir ara verdik. Ara sonrasinda genel müdürümüzün talimatlariyla üniversite ögrencilerimizle beraber kutlamak istedik. Bugün burada 70 ögrencimiz var. Ögrencilerimizle yüksekte çalisma, is güvenliginde YEDAS olarak neler yapiyoruz. Is kazalarini azaltma adina neler yapiyoruz. Bunlari ögrencilerimizle paylasiyoruz. Uygulama atölyemizde de sahadaki yaptigimiz uygulamalarla ilgili bilgilendirme yapiyoruz. VR gözlük ile is kazalarini yasanmis gibi arkadaslarimiza deneyim kazandiriyoruz. Bilindigi üzere çok tehlikeli sektörde çalisiyoruz. Is kazalari ile ister istemez karsilasiyoruz. Bunlari azaltma adina sahada neler yaptigimizi, kisisel donanimlarla saha çalisanlarini nasil korudugumuzu ögrencilere aktardik. Daha sonrasinda uzman olarak sahaya çiktiklarinda ne ile karsilasacaklarini anlatmis olduk” dedi.



“Egitimde bilmedigimiz çogu seyi ögrendik”

Havza Meslek Yüksekokulu Is Sagligi ve Güvenligi Bölümü ögrencisi Ibrahim Can Gündüz, “Uygulama çok güzel. Is sagligi ve güvenligi ögrencileri için çok faydali bir uygulama. Bizim sahada bunlari yapmamiz su an imkânsiz gözüküyor ama uygulama içerisinde yapmamiz çok iyi oldu. Egitimde bilmedigimiz çogu seyi ögrendik. Sahada çalisacagimiz yerlerin hiçbirini bilmiyorduk. Burada ögrenmis olduk” diye konustu.



“Okulda veya stajda görmedigimiz egitimleri burada kisa sürede gösterildi”

Egitimlerin faydali geçtigini söyleyen Havza Meslek Yüksekokulu Is Sagligi ve Güvenligi Bölümü ögrencisi Yasin Talha Kusoglu, “Bu program çok iyi. Okulda veya stajda görmedigimiz egitimleri burada kisa sürede bize gösterildi. Çok faydali oldu. YEDAS’a tesekkür ederiz” seklinde konustu.

Egitimin sonunda ögrencilere çesitli hediyeler verildi.

Kaynak: İHA