Melih Keles Açiklamasi 'Gönüllerde Engel Olmaz, Asil Engel Zihinlerdedir'

Sinop’ta 10-16 Mayis Engelliler Haftasi etkinlikleri, kortej yürüyüsü ile kutlanmaya basladi. Sinop Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Melih Keles, "Biliyoruz; gönüllerde engel olmaz, asil engel zihinlerdedir. Zihinlerdeki engeller asilirsa, yollar da ufkumuz da sonuna kadar açilir" dedi.

Melih Keles Açiklamasi 'Gönüllerde Engel Olmaz, Asil Engel Zihinlerdedir'
Sinop Valiligi bünyesinde Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü tarafindan düzenlenen 10-16 Mayis Engelliler Haftasi kutlama etkinlikleri basladi.

Eski otogar mevkisinden baslayarak Sakarya Caddesi üzerinden ve Hükümet Meydanina bando esliginde yürüyüs gerçeklesti. Yürüyüse kamu kurum ve kurulus amirlerinin yani sira katildi.

Sinop Özel Egitim Ilkokulu ve Is Okulu 7. sinif ögrencisi Ugur Topal, “Engelleri hep beraber ortadan kaldirabiliriz, onlara sevgi ve sefkat ile sevebiliriz” dedi.

Sinop Özel Egitim Ilkokulu ve Is Okulu 7. sinif ögrencisi Mertcan Sentürk ise engellilere yönelik düzenlenen etkinliklere katildigi için mutlu oldugunu dile getirdi.

Hükümet Meydani’nda Atatürk Aniti’na çelenk birakilmasinin ardindan konusan Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Melih Keles, bakanlik olarak engelli vatandaslari sosyal hayata katmak amaciyla projeler yürüttüklerini belirtti.

Keles, “10-16 Mayis Engelliler Haftasi ile engellilerimizin sorunlari, engelliligin nedenleri ve önlenmesi, engellilerin egitimi, istihdami gibi hususlarin yeniden gündeme gelmesi hedeflenmekte, toplumumuzda bu konularda farkindalik bilinci olusturulmasi amaçlanmaktadir. Biliyoruz; gönüllerde engel olmaz, asil engel zihinlerdedir. Zihinlerdeki engeller asilirsa, yollar da ufkumuz da sonuna kadar açilir. Bakanligimizin yapmaya çalistigi da tam olarak budur. Engelli vatandaslarimizin hayatini kolaylastirmak ve yalniz olmadiklarini hissettirmek, sosyal devlet ilkesinin bir geregi oldugu gibi ahlaki ve vicdani bir görevdir. Bakanligimizin öncelikli hedeflerinden birisi de engellilerimizin hayatin her alanina sorunsuz bir sekilde erisebilmesidir. Bunun için kamuya açik binalar, park ve bahçeler engelli erisimine uygun hale getirilmesi büyük önem tasimaktadir” ifadelerini kullandi.

“Güçlü bir toplum olmanin öncelikli sarti: Esit firsat ve imkânlar”

Konusmasina su sekilde devam eden Keles, “Gelecege güvenle bakan, güçlü bir toplum olmanin öncelikli sarti tüm bireylerin esit firsat ve imkânlardan yararlanabilmeleri, birlik beraberlik ile ortak umutlari ve hedefleri paylasarak yasayabilmeleridir” dedi.

Engelli bireyler için mevcut yasal düzenlemelerden en iyi sekilde hizmet almasini saglamak için tüm sivil toplum kuruluslarina ve bireylere özel görevler düstügünü söyleyen Keles, “Bizler engellilerimize hizmet ederken gönüller arasi köprü kurma anlayisi içerisindeyiz. Her zaman sizlerin yaninda oldugumuzu ifade ediyorum, engelsiz bir dünya diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA