Mama Hatun Anaokulundan 'Minik Eller Büyük Türkiye'

Erzincan Il Milli Egitim Müdürü Aziz Gün’e Mama Hatun Anaokulundan "Minik Eller Büyük Türkiye" ziyareti.

Mama Hatun Anaokulundan 'Minik Eller Büyük Türkiye'
Kirikkale Kizilirmak Sehit Volkan Pilavci Anaokulunun yürüttügü "Minik Eller Büyük Türkiye" projesi dahilinde, 81 ilden gelen 1 metrekarelik patiska kumaslara o ili betimleyen özgün çalismalarin yer aldigi eserler; proje sorumlusu okul tarafindan "Kumas Yamama" teknigi ile birlestirilerek ortak bir ürün olusturulmasi amaçlanmistir. Proje çalismasina Erzincan’da Mama Hatun Anaokulu ögrencileri, kente özgü kültürel miraslardan olan Terzi Baba Türbesi, Terzi Baba Camii, Kemah Sultan Melik Türbesi, Erzincan Saat Kulesi ve Ergan Dagi Kayak Merkezini resmetmistir. Bu eserlerin yani sira Erzincan’da gerçeklestirilen sportif faaliyetlerden cirit atma, dag tirmanisi ve parasütle atlama gibi faaliyetler de resmedilmistir.

81 ilden gelen bu çalismalar, bir bütün haline getirilerek Kirikkale Kültür Merkezinde sergilenecek ayni zamanda olusturulan eserin sanal sergisi de yapilacak.

Mama Hatun Anaokulu Peynir-Zeytin-Bal Sinifi tarafindan olusturulan eser, Okul Müdürü Semih Çuhadar tarafindan Il Milli Egitim Müdürü Aziz Gün’e sunularak yapilan çalismanin bilgisi aktarildi.
Kaynak: İHA