ING Türkiye 2022 Yili Ilk Çeyrek Finansal Sonuçlarini Açikladi

ING Türkiye, 2022 yilinin ilk çeyregine dair konsolide finansal sonuçlarini açikladi. Sermaye yeterlilik orani yüzde 19,06 olarak gerçeklesen ve konsolide aktif toplami 90,8 milyar TL olan banka, bu dönemde 61,8 milyar TL’si nakdî olmak üzere ekonomiye toplam 73,4 milyar TL tutarinda kredi büyüklügü ile kaynak sagladi.

ING Türkiye 2022 Yili Ilk Çeyrek Finansal Sonuçlarini Açikladi


ING Türkiye, 2022 yili ilk çeyrek konsolide finansal sonuçlarini açikladi.

Bu dönemde konsolide aktif toplami 90,8 milyar TL olan bankanin sermaye yeterlilik orani da yüzde 19,06 seviyesinde gerçeklesti ve vergi öncesi kâri ise 748 milyon TL oldu. 31 Mart 2022 tarihi itibariyla toplam özkaynaklari 11,3 milyar TL olan ve toplam mevduatlari 56,6 milyar TL’ye ulasan bankanin ekonomiye sagladigi kredi destegi de 61,8 milyar TL’si nakdî olmak üzere, toplam 73,4 milyar TL olarak gerçeklesti.

"Ülke ekonomisine sagladigimiz kaynagi yüzde 16 oraninda artirdik"

Yilin ilk çeyregini degerlendiren ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz, “Pandeminin hafifledigi ve dünyanin normallesmeye daha fazla agirlik verdigi 2022 yilinin ilk çeyregi, bölgemizde yasanan karisikliklarin küresel olarak ekonomik anlamda zorlayici etkilerine sahne olurken, çalisanlarimiza, müsterilerimize ve paydaslarimiza destek olmak için gerekli tüm adimlari atmayi sürdürüyoruz. Banka olarak kolay, akilli ve kisisel bir müsteri deneyimi olusturan zahmetsiz bir bankacilik anlayisi ile faaliyetlerimize devam ediyor ve finansal tablolarimizla da saglam bir performans sergiliyoruz. Bu kapsamda, bir önceki yilin ayni dönemine göre vergi öncesi karimizda yüzde 147 oraninda büyüme gösterdik. Ayrica, ülke ekonomisine sagladigimiz kredi destegini yil sonuna göre yüzde 16 oraninda artirmaktan dolayi mutluyuz” dedi.



"Kullanicilarimiza kaliplarin disinda hayatin içinde çözümler sunuyoruz"

Banka olarak dijital liderlik hedefinde de güçlü adimlarla ilerlemeye devam ettiklerini belirten Gökgöz, “Bu süreçte, ülke ekonomisine katki saglamak amaciyla gelecegin bankaciligi için yatirimlarimizi sekillendirmeyi sürdürdük. Subelere de kaliplara da sigmayan bankacilik anlayisimiz dogrultusunda yeni ürün ve hizmetler gelistirerek müsterilerimize kaliplarin disinda hayatin içinde çözümler sunmaya devam ettik. Müsterilerimizin ürünlerimiz ve mobil bankacilik hakkinda bilgi alabildigi, dijital bankacilik odakli ve modern tasarimiyla dikkat çeken ING House adinda hizmet noktalarimizin ilkini açtik. Bununla beraber müsterilerimize ING Mobil’de yer alan Cebimdeki Danisman üzerinden görüntülü görüsme yaparak Kur Korumali TL Vadeli Mevduat Hesabi açma kolayligi sunduk” dedi.



Kadin girisimcilerin ve isletmelerin ticarette güçlenmesi amaciyla is ortakliklari gerçeklestirildi

Sirketten yapilan açiklamaya göre, toplumsal cinsiyet esitligini faaliyetlerinin odagina alan banka, kadin girisimcilerin e-ticarette güç kazanmalarini desteklemek amaciyla, Hepsiburada ile is birligi gerçeklestirdi. Is birligi dogrultusunda ING, Hepsiburada Girisimci Kadinlara Teknoloji Gücü programindan faydalanan kadin girisimcilere islerini büyütmelerine katkida bulunmak ve isletmelerini gelecege tasimalarini saglamak amaciyla finansman destegi ve birçok avantaj sunuyor. Hepsiburada ile kadin girisimcilere verdigi destegin yani sira, e-ticaret platformlarindan ÇiçekSepeti ile is birligi gerçeklestiren banka, bu dogrultuda ÇiçekSepeti Avantaj platformu üzerinden ÇiçekSepeti’nde magazasi bulunan isletmelere özel avantajlar sunmaya basladi.

Banka, ürün yelpazesini genisletmeyi sürdürerek, Emekliligim Güvende BES Çocuk Plani’ni kullanicilarina sundu. Bankanin gelistirdigi Emekliligim Güvende BES Çocuk Plani ürünü ile ebeveynler çocuklarinin gelecegini güvence altina alabilecegi belirtildi. Banka bu dönemde ayrica emekli kullanicilarina da destegini sürdürürken, emekli maasini ING’ye tasiyanlara maas tutarina göre 2 bin 750 TL’ye varan kosulsuz nakit promosyon sundugu belirtildi.
Kaynak: İHA