Hem Ehliyetsiz Hem Alkollü Üstüne Birde Film Gibi Rol Keserek Sürücü Olmadigini Iddia Etti

Karabük’te 1.38 promil alkollü olan sürücünün çarptigi otomobil yoldan çikarak takla atti. Kaza da takla atan otomobilde 2 kisi yaralanirken, kazaya sebebiyet veren hem ehliyetsiz hem de alkollü sürücü otomobilin yan koltuguna geçerek rol kesip sürücünün kendisi degil arkadasinin oldugunu iddia etti.

Hem Ehliyetsiz Hem Alkollü Üstüne Birde Film Gibi Rol Keserek Sürücü Olmadigini Iddia Etti
Edinilen bilgiye göre kaza ögle saatlerinde Safranbolu - Karabük karayolu Yesil mahalle çevreyolunda meydana geldi. Karabük istikametine seyreden Tolgahan D. (22) idaresindeki 78 SS 205 plakali araci ile orta seritte seyrederken, Valilik önüne geldiginde sol seride geçmek istedigi esnada direksiyon hakimiyetini kaybederek ayni istikamete en sag seritte seyir halinde olan sürücü Yildiray D.(28) idaresindeki 78 AAU 923 plaka otomobile arka ve yan kisimlarindan çarpti. Çarpmanin etkisiyle yoldan çikan otomobil takla atarak kaldirima çikti. Kazayi görenlerin ihbari üzerine olay yerine itfaiye, ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Vatandaslarinda yardimi ile otomobilden çikarilan sürücü Yildiriya D. ile yaninda bulunan Emine Ü. (47) ambulanslarla Karabük Egitim ve Arastirma Hastanesine kaldirildi.

“Hem ehliyetsiz hem alkollü”

Kaza sonrasi olay yerine gelen trafik polisleri çalisma yaparken, sürücü koltugunun yaninda oturan Tolgahan D. polislere sürücünün kendisi olmadigini, olay yerine gelen önce dayisini gösterdi sonra kaza yerindeki baska arkadasini göstererek alkol metreyi üflemek istemedi. Gencin dayisinin sürücü olmadigi belirlenenince bu sirada sürücü oldugu iddia edilen baska gençten kaza ile ilgili bilgi isteyen trafik polisleri asil sürücünün Tolgahan D. oldugunu tespit etti. Otomobilin yan koltugunda yolcu gibi oturan gencin yanina gelen Trafik ekiplerinin asil sürücünün kendisi oldugunu bildiklerini söylemesi üzerine Tolgahan D. ‘Abi benim ehliyetim yok. Kadina bir sey olacak diye korktum” diyerek sürücünün kendisi oldugunu söyledi.

Trafik ekipleri tarafindan alkolmetreyi üfleyen gencin 1.38 promil alkollü oldugu ve ehliyetinin olmadigi tespit edilmesinin üzerine ifade alinmak üzere karakola getirildi.

Kazayla ilgili inceleme baslatildi.
Kaynak: İHA