Festivalde Ücretsiz 1,5 Ton Tava Ciger Dagitilacak

Edirne’de 13-14-15 Mayis tarihlerinde gerçeklestirilecek olan ve katilimcilara ücretsiz 1,5 ton tava cigerin dagitilacagi 10. Uluslararasi Edirne Bando ve Ciger Festivali’nin tanitimi gerçeklestirildi.

Festivalde Ücretsiz 1,5 Ton Tava Ciger Dagitilacak
Pandemi nedeniyle 2 yildir yapilamayan Uluslararasi Edirne Bando ve Ciger Festivali yeniden basliyor. 13-14-15 Mayis 2022 tarihlerinde düzenlenecek olan festivalde Edirneliler bir kez daha müzigin evrenselligi ile bulusacak. Festivalde ayrica Edirne’nin marka lezzeti olan tava ciger ikrami yapilacak. 15 Mayis Pazar günü Saraçlar Caddesi’nde halka ücretsiz ciger ikrami gerçeklestirilecek. Festival Aci Biber Yeme yarismasi ve bando ekiplerinin mini gösterilerinin ardindan son bulacak. Cigerci esnafi, ’Edirne’ye Gel Cigerimi Ye’ sloganiyla vatandaslari festivale davet etti. Renkli görüntülerin yasandigi davet etkinliginde, cigerciler hem oynadi hem davet etti.

Edirne’yi Tanitma ve Tava Ciger Koruma Dernegi Baskani Bahri Dinar, festivalde 1,5 ton ciger dagitilacagini belirterek, “Türkiye’de sadece Edirne’de yapilan bu festival adeta damak çatlatacak. Bir taraftan oynayacagiz bir taraftan da ciger yiyecegiz. Sokaklarimiz Pazar günü Tava Ciger’e kokacak. 1,5 ton ciger dagitacagiz, yetmezse takviye yapilacak. Tüm dünyayi Edirne’ye ciger yemeye davet ediyoruz” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA