Bir Metrelik Kiliçla Dehset Saçti, Yaralanan Esnaf Iki Kez Ölümden Döndü

Kocaeli’de geçtigimiz Agustos ayinda iki esnafin tartismasi kanli bitti. Kiliçla karnindan yaralanan Yunus Tokgöz iki kez ölümden döndü. Kolunu kaybetme tehlikesi geçiren Tokgöz, "Sanik 1 metrelik bir kiliçla bana saldirdi. Ninja degilsin, Terminatör degilsin, o kilicin senin dükkaninda ne isi var? Bu sahsin yakalanmasi için illa ölmem mi gerekiyordu" dedi.

Bir Metrelik Kiliçla Dehset Saçti, Yaralanan Esnaf Iki Kez Ölümden Döndü
Olay, 16 Agustos 2021 tarihinde meydana geldi. Iddiaya göre, arkasindan konustugunu iddia ettigi esnaf komsusu Kaya D. ile konusmaya giden Yunus Tokgöz, kiliçla saldiriya ugradi. Arabasina binerek 200 metre ilerideki dükkanina giden Yunus Tokgöz, agabeyi Mustafa Tokgöz’e olayi anlatti. Olayi çözmek için Kaya D.’nin yanina giden Mustafa Tokgöz de ayni sekilde saldiriya ugradi. Agabeyinin saldiriya ugradigini gören Yunus Tokgöz, olay yerinde girerek agabeyini korumaya çalisti. Bu esnada Kaya D. tarafindan kolundan ve karnindan kiliçla yaralandi. Olayi gören çevredeki vatandaslar, Yunus Tokgöz’ü araçlarina alarak hastaneye götürdü. Polis ekipleri, olaya karisan Kaya D., oglu Kerem D. ve diger sahislari ifadelerini almak üzere emniyete götürdü. Olayda kullanilan kilica ise el konuldu. Sahislarin ifadelerinin ardindan çikarildiklari mahkemece tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.

5 defa ameliyat geçiren Tokgöz, uzun süren tedavinin ardindan taburcu edildi. Olay sebebiyle Tokgöz’ün elinde ve parmaklarinda his kaybi yasandi. Gida toptan ve unlu mamuller isi yapan Yunus Tokgöz (41) olayi anlatti. 16 Agustos 2021 olayin gerçeklestigini ifade eden Tokgöz, "Arkamdan konusmus bir esnafimizin yanina gidip neden böyle bir sey yaptigini sordum. Içeriye girer girmez benim üzerime kiliçla kosmaya basladi, içeridekiler de bana saldirinca ben aracima binerek 200 metre ilerideki dükkanima gittim. O sirada agabeyim Mustafa geldi ve ne oldugunu sordu. Agabeyime durumu anlatinca neden böyle bir sey yaptigini sormak için onun yanina gitti. Mustafa agabeyimin elinde sivri bir kalem dahi yoktu. Agabeyimin üzerine 4-5 kisi sopalarla bir kisi de kiliçla geldi. Ben de kosarak oraya gittigimde Kaya kilici benim koluma vurdu. Sonrasinda yere düstügümde kilici 2 defa karnima soktu. Kasap bir arkadasimizin arabasi ile hastaneye gittik. 5 kez ameliyat geçirdim. 2 gün sonra mahkememiz var ama olaydan 10 ay geçmis olmasina ragmen sanik hala tutuksuz bir sekilde elini kolunu sallayarak ortalikta geziyor” dedi.



"Ninja degilsin, Terminatör degilsin, o kilicin senin dükkaninda ne isi var?

Olayi hala unutamadigini söyleyen Tokgöz, "Sanigin ifadesine göre, kendisinin elinde ekmek biçagi varmis, elinde duruyormus ve ben böyle yaralanmisim. Sanik 2 metrelik bir kiliçla bana saldirdi. Aldigim kiliç yarasi sebebiyle elimi ve parmaklarimi hissetmiyorum. Bu sanik hem bana hem agabeyime saldirdi. Bu sahisla ayni mahalle mülk sahibiyim, annemle ayni mahallede yasiyorlar. Babam 2 ay önce bu olayin üzüntüsünden kalp krizi geçirerek hayatini kaybetti. Adalete güveniyoruz. 10 ay oldu bu adam hala tutuksuz. Benim ölmem mi gerekiyordu bunun tutuklanmasi için. Aramizda husumet yoktu, bana neden saldirdi bilmiyorum. Yegenlerime benim depomdan alisveris yapmamalarini söylemis. Ben de bunun sebebini ögrenmek için sormaya gittigimde bana saldirdi. Insan insana böyle büyük bir kiliçla neden saldirir bilmiyorum, insan insana bunu yapmaz. Bir esnafin dükkaninda neden kiliç bulundurdugunu merak ediyorum. Ninja degilsin, Terminatör degilsin, o kilicin senin dükkaninda ne isi var?" diye konustu.



"Bu sahsin yakalanmasi için illa ölmem mi gerekiyordu"

Sanigin annesiyle olan diyalogunu anlatan Yunus Tokgöz, "70 yasindaki annem bu olaydan sonra ekmek almaya giderken sanik, annemin ona hakaret ettigini ve can güvenliginin olmadigini söyleyerek polis çagirmis. Sikayet üzerine polis geliyor ve annemin ifadesini aliyor. Kendisi kiliç tasiyor ama 70 yasindaki bir kadini sikayet ederek ‘Can güvenligim yok’ diyor. Annemle ayni gün bu yasanan olaylar sebebiyle mahkememiz var. Basak Cengiz olayini hatirliyorsunuzdur, benden sonra onun olayi oldu ve katil zanlisi yakalandi. Ben 15 ünite kan alip ölmedigim için mi sanik tutuklanmayarak bu kadar özgür bir sekilde geziyor, bu sahsin yakalanmasi için illa ölmem mi gerekiyordu" seklinde konustu.



"Gözümün önünde oglumu kiliçla dogradi, ben bu kadar canilik görmedim"

Yasananlar sebebiyle gözyaslarina bogulan anne Semiha Tokgöz, “Kapinin önünde otururken oglum Yunus geldi, eli ayagi titriyordu. Ne oldugunu sordugumda Kaya’nin kiliçla kendisine dükkanda saldirdigini söyledi.

O sirada ise büyük oglum Mustafa geldi. Mustafa’ya da olayi anlatinca, ‘Ben gidip konusacagim derdi neymis’ diyerek gitti. O sirada oglum Mustafa usul usul gitti, eline bir sey de almadi. Sanik oglumla karsilasinca ensesine kilici salladi. Ikinci bir hamlede ise oglum Yunus kolunu agabeyinin önüne tuttu. Bu sirada Yunus’un kolu düstü zannettim çünkü her tarafi kan içindeydi. ‘Eyvah çocugumu öldürdü’ diyerek bagirdim, çocugumu kanlar içinde arabaya alarak hastaneye kaldirdilar. Bu olay sebebiyle bayilmisim. Daha sonra hastaneye gittik, ben çocugumu öldü saniyordum. Hastanede hasta eks oldu dediler. Çocuklari ‘Babamiz öldü’ diye agladilar. Daha sonra baska bir hastaneye sevk ettiler ve bizden izin alarak oglumun kolunu kesmek istediler. ‘Yalvariyorum etmeyin, kesmeyin, kolu üstünde kalsin, sakat olmasin’ dedim. 11 saat Yunus ameliyatta kaldi. Biz ümidimizi kesmistik ama Allahtan hiçbir zaman ümit kesilmezmis. Biz bir hafta hastanenin önünde Yunus’un çikmasini beklerken sanik tutuksuz bir sekilde is yerinde oturuyormus. Bu nasil adalet, böyle bir sey olamaz. Esim bu olay sebebiyle kalp krizi geçirdi. Kaya denilen sahis, gözümün önünde oglumu kiliçla dogradi, ben bu kadar canilik görmedim" ifadelerini kullandi.

Öte yandan, olay ani güvenlik kameralari tarafindan kaydedildi. Yasanan tartismanin ardindan sanik Kaya D.’nin kilici alarak kostugu görülüyor.
Kaynak: İHA