Bilecik'te Iklim Degisikligi Ve Sifir Atik Müdürlügü Kurulacak

Bilecik Belediyesi bünyesinde Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügünün kurulmasina karar verildi.

Bilecik'te Iklim Degisikligi Ve Sifir Atik Müdürlügü Kurulacak
Mayis Ayi Meclis Toplantisi Baskan Vekili Melek Mizrak Subasi baskanliginda gerçeklestirildi.

Seyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen toplantida, 16 gündem maddesi görüsülerek karara baglandi. Baskanlik Divani asil katip üyeligi ve Imar Komisyonunda kalan süreyi tamamlamak üzere 1 üye seçiminin yapildigi toplantida ayrica, Belediye Baskanliginin yüzde 1,76 oraninda hissedari oldugu Aksa Bilecik Bolu Dogalgaz Dagitim A.S.’de Belediye Baskanligini temsil etmek üzere 08 Nisan 2022 tarihinde Belediye Baskan Vekili seçilen Melek Mizrak Subasi’ya yetki verilmesi konusunun görüsülerek karara baglandi.

Bilecik Kayi Gida Temizlik Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Sirketi’nin yüzde 100 hissesine sahip Bilecik Belediye Baskanligini tüm Genel Kurul Toplantilarinda temsil etmek üzere 08 Nisan 2022 tarihinde Belediye Baskan Vekili seçilen Melek Mizrak Subasi’ya yetki verilmesi konusunun görüsüldügü oturumda ayrica Belediye Baskanliginin S.S. Bilecik Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi’nde yüzde 92 oranindaki hissesine iliskin olarak Belediyeyi temsil etmek üzere 08 Nisan 2022 tarihinde Belediye Baskan vekili seçilen Melek Mizrak Subasi’ya yetki verilmesi konusunun görüsülerek karara baglandi. Bilecik Belediyesi’nin 2021 Mali yili Kesin Hesabinin görüsüldügü toplantida, Bilecik Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanisma Dernegi’nin dilekçelerinde belirtilen Bilecik Merkez, Ismetpasa Mahallesi Yeniyol Sokak isminin Büyük Vardar, Bati Sokak isminin ise Kavadar Sokak olarak degistirilmesi konusu görüsülmek üzere Imar komisyonuna sevk edildi.

Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü kurulacak

Toplantinin bir diger gündem maddesi olarak Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü kurulmasi ve kurulacak bu birimi sevk ve idare etmek üzere 1 adet 1’inci derece Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürü kadrosunun ihdasi konusunun görüsülürken Emlak ve Istimlak Müdürlügü görev ve yönetmeligine ilave yapilmasi konusunu ele alindi.

Altyapi ve kanalizasyon projesinin son durumu hakkinda bilgi verildi.

Toplantinin sonunda Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Gürkan Akyurt, Bilecik’in uzun vadede altyapi sorununu çözüme kavusturacak kanalizasyon ve altyapi projesinde gelinen son durum hakkinda meclis üyelerine bilgi verdi. Toplantida ayrica terfi merkezleri ve kollektör hatti insaati isi ile güney hat 2 ve güney hat 3 yagmursuyu hatti insaati isinde Su Kanal Altyapi Projeleri ve Merkezi Biyolojik Atiksu Aritma Tesisinin Rehabilitasyon insaati isinde kullanilmak üzere Ilbank A.S.’den (Iller Bankasi) ek kredi kullanilmasi ve Belediye Baskan Vekiline yetki verilmesi konusunun görüsülerek karara baglandi.
Kaynak: İHA