Kendilerini Savci Olarak Tanitan Dolandiricilar Yakalandi

Antalya’da kendilerini cumhuriyet savcisi ve polis olarak tanitip yabanci uyruklu bir vatandasin 56 bin 750 dolar ve 2 bin 400 TL’sini alan 4 kisi gözaltina alindi.

Kendilerini Savci Olarak Tanitan Dolandiricilar Yakalandi
Antalya Asayis Sube Müdürlügü Yankesicilik ve Dolandiricilik Büro Amirligine müracaatta bulunan yabanci uyruklu W.A.A.W kendisini ve kizini arayarak Emniyet görevlisi olarak tanitan ve baski altina alarak yönlendirmeleri sonucunda bankada bulunan hesabindan 29 bin 750 dolari havale ettigi, evine gelen ve kendisini polis olarak tanitan sahislara ise 27 bin dolar ve 2 bin 400 TL vererek dolandirildigini söyledi.

Olayla ilgili olarak Antalya Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde, Asayis Sube Müdürlügü Dolandiricilik Büro Amirligi görevlileri tarafindan yapilan çalismalarda dolandiricilik olayini gerçeklestirdigi tespit edilen I.P., I.S., H.I.G. ve A.H. gözaltina alindi. Süphelilerin yapilan incelemeleri sonucu benzer yöntemle dolandiricilik suçlarindan suç kayitlarinin oldugu tespit edildi. Süpheliler ifadelerinin alinmasinin ardindan adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA