Iskilip'te Esnaflar Geleneksel Arefe Duasinda Bulustu

Çorum’un Iskilip Ilçesi’nde Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskanligi tarafindan organizesinde geleneksel Arife duasi yapildi.

Iskilip'te Esnaflar Geleneksel Arefe Duasinda Bulustu
Ahilik gelenekleri arasinda yer alan Arife duasi için; Belediye Baskani Ali Sülük, Soförler Cemiyet Odasi Baskani Abdurrahman Uysal çesitli meslek gruplarindan esnaf ve zanaatkarlar katildi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Ismet Uslu "Geçtigimiz iki yilda Pandemi nedeniyle yapamadigimiz Arife duamizda bir araya gelmenin ve bu ahilik gelenegini yasatmanin mutlulugu içerisindeyim. Allah yaptigimiz dualari, ibadetleri kabul eylesin. Esnaf ve Zanaatkarlarimiza hayirli ve bereketli kazançlar diliyorum” dedi.

iskilip Belediye Baskani Ali Sülük ise “Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskanliginin organize ettigi ve Ahilik Kültüründe gelenek olan Arife duasina katildik. Gelenegi kültürümüzde yasatan Baskan Ismet Usluya, katilan tüm esnaf ve zanaatkarlarimiza tesekkür ederim. Yaptigimiz duamizin ilçemize bereketli yagmurlar, esnafimiza hayirli kazançlar getirmesini Cenab-i Allah’tan diliyorum. Bu vesileyle siz degerli esnaflarimizin ve tüm hemserilerimin mübarek ramazan bayramlarini tebrik ederim” dedi.

Kaynak: İHA