Iftar Sofralarinin Vazgeçilmez Lezzeti Tava Cigere Ramazan'in Son Gününde De Yogun Ilgi

Ramazan ayi dolayisiyla kentin tarihi ve turistik noktalarini gezmeye gelen yerli ve yabanci turistler, iftarda oruçlarini Edirne’nin tescilli lezzetleri arasinda yer alan "tava ciger" ile açiyor.

Iftar Sofralarinin Vazgeçilmez Lezzeti Tava Cigere Ramazan'in Son Gününde De Yogun Ilgi
Osmanli'ya baskentlik yapmis Edirne’de, Selimiye Camii basta olmak üzere kentin diger cami ve tarihi noktalarini ziyarete gelen turistler, iftar saatinde ise cigercilerin yolunu tutuyor. Geçtigimiz yil Ramazan ayinda salgin tedbirleri çerçevesinde uygulanan tam kapanma sürecinde paket servis yapan cigerci esnafi, bu yil ise müsterilerine kavusmanin heyecan ve mutlulugunu yasadi. Mübarek Ramazan ayi boyunca yerli ve yabanci birçok turisti agirlayan cigerci esnafi, bayram öncesi Ramazan’in son günü de doldu, tasti.

"Iftarimizi ciger ile açtik"

Bulgaristan’dan gelen Sinan Kasav, "Iftarimizi tava ciger ile açtik. Çok begendik. Tarihi çarsilari da gezdik. Tava cigeri Bulgaristan’daki arkadaslara da tavsiye ediyorum. Buyursunlar gelsinler çok güzel" dedi

Dünyanin ve Türkiye’nin çesitli yerlerinden vatandaslarin muhtesem Selimiye’nin gölgesinde oruç açmak için Edirne’ye geldigini söyleyen Edirne’yi Tanitma ve Tava Ciger Kalite Koruma Dernegi Baskani Bahri Dinar, "Biz de tatli bir telasla gündüz hazirliklarimiza basliyoruz. Onlar için tava cigeri ince ince dogruyoruz. Dinlendirdikten sonra iftara hazirlamaya basliyoruz. Amerika’dan, Bulgaristan’dan, Romanya’dan Selimiye’nin gölgesinde orucunu açmak için Müslüman kardeslerimiz geliyor. Tatli bir telasimiz var" diye konustu.

Tava cigeri çok sevdigini ve iftarini ciger ile açtigini söyleyen Vatandaslardan Emel Gezer, "Allah herkese buraya gelmeyi nasip etsin. Edirne çok güzel gerek tarihi ile gerekse tava cigeri ile herkese tavsiye ederim" dedi.



"Tava cigeri çok seviyoruz"

Çorlu’dan Edirne’ye gezmeye ve iftar açmaya gelen Pinar Yüksel, tava cigeri çok sevdiklerini ve her gezi sonrasi mutlaka ciger yemege ugradiklarini dile getirdi.

Her Ramazan Edirne’ye geldiklerini ve iftari ciger ile açtiklarini söyleyen Kadir Yüksel, buraya gelen herkesin mutlaka tava cigerin tadina bakmasi gerektigini belirtti.



Tava ciger kumrunun önüne geçti

Üniversite egitimi için Izmir’den Edirne’ye gelen Batuhan Çiftçi, Izmir denildiginde akla gelen ilk lezzetler arasinda yer alan kumrunun yerine öncelikli olarak tava cigeri tercih ettigini söyledi.



Dört yildir Edirne’de oldugunu belirten Trakya Üniversitesi ögrencisi Çiftçi, “Kumru mu ciger mi derseniz kesinlikle tava ciger derim. Tava cigeri çok seviyorum ve her firsatta yemege geliyorum" dedi.



"Ailemizle birlikte Edirne’ye ciger yemege geldik"

Istanbul’dan gelen vatandaslardan Kerim Çörekçi, "Ailemizle birlikte Edirne’ye ciger yemege geldik. Daha önce de bir arkadasimizla gelmistik memnun kaldik. Iftarimizi ciger ile açip sonra kentin tarihi yerlerini dolasacagiz. Ciger saglikli bir yiyecek. Edirne tava cigeri ile meshur bir kent. Biz de seviyoruz" dedi.

Kaynak: İHA