Roman Vatandaslar Iftar Programinda Doyasiya Eglendi

Amasya’da 8 Nisan Dünya Romanlar Günü dolayisiyla düzenlenen iftar programina katilan roman vatandaslar göbek atip doyasiya eglendi.

Roman Vatandaslar Iftar Programinda Doyasiya Eglendi
Amasya Kapali Spor Salonunda oruçlarin açilmasi ve dua edilmesi sonrasi çalan oyun havalari esliginde bir araya gelen romanlar oynayarak renkli görüntüler olusturdu.

Amasya Valisi Mustafa Masatli ve Belediye Baskani Mehmet Sari, bir arada olmaktan mutluluk duyduklari Roman vatandaslarin Ramazanini ve günlerini kutladi. Bir gençle beraber türkü okuyan Belediye Baskani Sari, çocuklara da çikolata dagitti.

Romanlarin bu vatanin bir parçasi olduklarini belirten Vali Masatli, “Bizler hiç kimsenin rengine, irkina bakmiyoruz. Bizler ayni Allah’a, ayni peygambere, ayni kitaba, ayni degerlere inanan insanlariz. Birlik ve beraberligimizi bozmak isteyenlere de karsi duracagiz” dedi.

Roman vatandas Volkan Elitas, “Iftar programindan çok memnun olduk. Birlikte orucumuzu açtik. Sonra da oynadik, eglendik” diye konustu.

Amasya Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü’nde çalistigini anlatan Elitas, “Biz ülkemizi, vatanimizi, bayragimiz seviyoruz” seklinde konustu.

3 çocuk annesi Nehir Karaçal ise, “Bugün keyifler çok güzeldi. Ama bir günlük olmasin. Her zaman mutlu olmak istiyoruz. Çocuklarimla bir odada yasiyorum. Banyom ve tuvaletim yok. Çocuklarimiz odasi yok. Ev, is istiyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA