Ögrencilerin Hazirladiklari Yardim Kolileri Ihtiyaç Sahiplerine Ulastiriliyor

Yozgat’ta “Ramazan paylastikça güzeldir. Simdi gönüllerde olma vaktidir” adi altinda sosyal sorumluluk projesi baslatan Merkez Ortaokulu, hazirladiklari gida kolilerini ihtiyaç sahiplerine ulastiriyor.

Ögrencilerin Hazirladiklari Yardim Kolileri Ihtiyaç Sahiplerine Ulastiriliyor
Ramazan ayi için örnek bir çalismaya imza atan Yozgat Merkez Ortaokulu, okul aile birligi basta olmak üzere ögretmen, veli ve ögrencilerin katkilariyla biriktirdikleri paralarla gida satin aldi. Bakliyat ürünleri, yag, seker, un, çay makarna gibi yaklasik 20 çesit üründen olusan 100 gida kolisi, Ramazan ayi ile birlikte ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine teslim edilmeye baslandi.

Ögrencilerden Muhammet Alkanat, “Ramazan ayi paylasma ayi oldugu için biz de burada ihtiyaç sahibi arkadaslarimiz ve ailelerini unutmadik. Harçliklarimizi onlarla paylastik. Ramazan ayini mutlu bir sekilde geçirmeleri için kolilerimizi hazirliyoruz. Onlarin mutlu olmasi bizi de mutlu ediyor” dedi.

Elif Yezda Yasar isimli ögrenci ise “Ramazanda ihtiyaç sahibi kimselerin yiyecek ihtiyacini karsilamak için okulumuz böyle bir proje düzenledi.

Biz de ögrenciler olarak burada paketlemeyi yapiyoruz. Bunlar ihtiyaç sahiplerine dagitilacak. Böylelikle ihtiyaç sahibi kisiler Ramazanlarini güzellikle yasayabilecekler. Onlari unutmuyoruz ve yalniz degiller. Onlara destek olmaya çalisiyoruz” seklinde konustu.

“Ramazan paylastikça güzeldir. Simdi gönüllerde olma vaktidir” adi altinda ögrencilerin hazirlamis oldugu proje ile kampanya baslattiklarini söyleyen Merkez Ortaokulu Müdürü Fatih Bilir de “Ihtiyaç sahibi ailelerimizin her sene oldugu gibi bu sene de ihtiyaçlarini karsilamak amaciyla Ramazan kampanyasi baslattik. Bu kampanya ile bir ailenin bir aylik ihtiyacini karsilayacak sekilde kumanyalarin dagitimina basladik. Merkez Ortaokulu olarak okul aile birligi, ögretmen, ögrenci ve velilerimiz olmak üzere ihtiyaç sahibi ailelerimizin yardim kumanyalarini hazirlayip dagitmak için elimizden geleni yapiyoruz. Burada yagindan sekerine, çayina kadar her seyini ayarladik. Amacimiz ilk basta 100 aile ile baslamak daha sonra Ramazan ayinda bunu artirarak devam ettirmek istiyoruz. Bu proje ile ögrencilerimiz de yardimlasma ve dayanisma duygusunu perçinlestiriyoruz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA