Kapadokya'da Bir Hafta Aradan Sonra Tekrar Havalanan Görsel Sölen Olusturdu

Tarihi, dogal ve kültürel güzellikleriyle taninan Türkiye’nin en önemli turizm bölgelerinden olan Kapadokya bölgesinde sicak hava balonlari 1 hafta aradan sonra yeniden havalandi.

Kapadokya'da Bir Hafta Aradan Sonra Tekrar Havalanan Görsel Sölen Olusturdu


Olumsuz hava kosullari nedeniyle Sivil Havacilik Genel Müdürlügüne bagli Kapadokya Slot Merkezi tarafindan uçuslarina müsaade edilmeyen sicak hava balonlari bugün yeniden gök yüzü ile bulustu. Günesin dogusunu gökyüzünden izlemek ve Kapadokya Bölgesine kus bakisi bakmak isteyen yerli ve yabanci turistlerin ilgi odagi olan sicak hava balonlarinin uçusu yine Kapadokya’da görsel sölene dönüstü. Kapadokya’nin simgesi haline gelen balonlar, izleyenlerinde ilgi odagi olmaya devam ediyor. Yerli ve yabanci turistler, Göreme Kasabasinda bulunan vadilerden sabahin erken saatlerinde havalanan sicak hava balonlarini izlemek için Ask Vadisine akin ediyor.

“Muhtesem bir görsel sölen”

Günesin dogusu ile birlikte havalanan sicak hava balonlarini izlemek için ask vadisine gelen Zehra Yildiz, "Burasi mutlaka gezip görülecek bir yer. Kesinlikle herkesin gelmesini tavsiye ediyorum. Muhtesem bir görsel sölene sahip” dedi.



“Manzara çok güzel”

Filipinler’den gelen çift ise, "Kapadokya Bölgesine ilk defa geliyoruz. Son derece rahatlatici bir ortam ve manzara var. Bu güzellikleri görmemizi saglayan herkese çok tesekkür ederiz. Kapadokya çok güzel” ifadelerini kullandi. Almanya’dan arkadaslari ile birlikte Kapadokya’yi gezmeye gelen turistler de, "Kapadokya’yi görmeye geldim. Su an gökyüzünde 200-250 balon uçmaktadir. Gördügümüz manzara ile sok olduk. Herkese tavsiye ederim” seklinde konustu.



“Kapadokya’ya yogun talep var”

Seyahat acentesi isletmecisi Osman Ünlü de, balon fiyatlarinin biraz daha makul seviyelere indirilmesi gerektigini söyleyerek, "Antalya bölgesinden her hafta Kapadokya bölgesine 80-90 misafir getiriyoruz. Bu misafirlerimiz genellikle yerli misafirlerden olusuyor. Bazen de yerlesik yerli misafirlerimiz de oluyor. Bölgeye yogun bir talep var. Son iki üç sezondur daha popüler olan bir bölge. Özellikle balon uçuslarina muazzam bir talep var. Balon firmalari fiyatlari biraz daha indirebilirse yerli misafirlerimiz de bu imkândan daha fazla yararlanabilir. Kapadokya her seye ragmen görülmesi gereken bir doga harikasi” seklinde konustu.



"Kapadokya hayatinizda gezeceginiz ilk bes yer içerisinde”

Turist rehberi Ilker Yildiz da, Kapadokya’ya olan ilgiden memnun olduklarini söyleyerek, "Dünyada yasayan tüm insanlar Kapadokya’ya gelsinler ve bu görsel sölene sahit olsunlar. Kapadokya’da balon uçusu yapmak, insanlarin hayatlarinda yapabilecegi ilk yüzün içerisinde bence ilk 5 de yer aliyor. Mutlu olmanin bence iki yolu vardir. Birincisi imkânlari zorlamak. Ikincisi eger imkâniniz yoksa hedef küçültmek. Bana göre Kapadokya’da hedefleri yükseltmek gerekiyor” dedi.

Kaynak: İHA