'Bölge Tanitim Gezileri' Projesi Hayata Geçirildi

Safranbolu Turizm Isletmecileri Dernegi, Türkiye’nin önemli kültür turizmi merkezlerinden Safranbolu ilçesine gelen misafirlerin konaklama sürelerini uzatabilmek için Turizm profesyonellerine yönelik "Bölge tanitim gezileri" projesi hayata geçirildi.

'Bölge Tanitim Gezileri' Projesi Hayata Geçirildi
Dernek Baskani Sebnem Urgancioglu Ergüder ve dernek yönetimi, Turizm profesyonelleri ile birlikte Yenice ilçesine geçerek Ihlamur teras ve Seker Kanyonunu gezdi. Daha sonra yaklasik 1 saat süren tren yolculugu ile Karabük’e gelen heyet, buradan kara yolu ile Eskipazar ilçesindeki Hadrianaupolis Antik Kenti’ne geçti.

Gezi sonunda bir açiklama yapan Ergüder, yaklasik bir yil önce göreve geldiklerini ve o günden bu güne ilçedeki konaklama sürelerini uzatabilmek adina projeler hayata geçirdiklerini söyledi.



Bu projelerden birinin “trenli Safranbolu” rotasi oldugunu anlatan Ergüder, bu sayede Safranbolu’ya gelenlerin ülkenin en büyük blok ormanlarina sahip Yenice ilçesi ile Eskipazar ilçesindeki Hadrianaupolis Antik Kenti’ni görme sansi yakaladigini ifade etti.

Daha önce bu geziyi, il ve ilçe protokolleri, acente yetkilileri, Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy’un esi Pervin Ersoy ile yaptiklarini ve çok begenildigini vurgulayan Ergüder, son olarak Safranbolu turizm profesyonellerini bu geziye dahil ettiklerini kaydetti.

Bu gezinin çok ses getirdigini ve fuarlarda bu geziyi satin almak isteyen acentelerin oldugunu dile getiren Ergüder, "Izmir’de yazdigimiz tur programi su an satista. 4 ayri grup geldi ve gelmeye devam ediyor. Antalya, Ankara, Istanbul ve Adana gibi birçok farkli bölgeden acenteci bizden bu programi talep etti. Talep edilir hale geldi. Bizde bu talep olunca ilçemizdeki otelciler ve turizm profesyonellerinin de geziyle ilgili bilgisi olmasi acisindan deneyimlemeleri gerektigini düsündük. Bu amaçla ’Bölge tanitim gezileri’ projesini baslattik. Ilk olarakda trenli gezi bölümünü yaptik." diye konustu.

Geziye Kastamonu’nun Pinarbasi ilçesini de dahil edeceklerinin altini çizen Ergüder, 15-22 Nisan tarihleri arasinda kutlanan Turizm haftasini kutladi.

Bugüne kadar bu rotada tur programi düzenleyen acente ve konuklarin geri bildirimlerinin alindigini ifade eden Dernek Genel Sekreteri Mehmet Çetin ise, “Dernegimizin paket tur programlarina yazip dahil ettirdigi bu yeni rotanin satisi kadar sürdürülebilirligini de önemsiyoruz. O açidan bilgimiz dahilinde gelen konuklarla temas halinde oluyor ve degerlendirmelerini aliyoruz. Bilhassa Yenice tren gari sorumlusu Vahit Örenli’nin konuklarimiza son derece yardimci oldugunu ve Safranbolu’ya gelirken tren bekleyen misafirlerimizin yüzünde ilgi ve alakasiyla tebessüm olusturdugunu ögrendik. Bu sebeple de dernegimiz adina kendisine bölge turizmimize verdigi degerli katkilardan ötürü ani mahiyetinde bir plaket takdim ettik.” dedi.

Kaynak: İHA