Türkiye'nin Akilli Sistemli Sanayi Sitesi 2023'Te Açiliyor

Türkiye’nin akilli sistemli ilk sanayi sitesi olan; akilli ofisler, akilli fabrikalar ve akilli magazalardan olusan ISTMALL AVM (Ikitelli Sanayi Ticaret Alisveris Merkezi) 2023 yilinin haziran ayinda Basaksehir’de açiliyor.

Türkiye'nin Akilli Sistemli Sanayi Sitesi 2023'Te Açiliyor
BIOS Yapi tarafindan Basaksehir Ikitelli Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) meydanina, Türkiye’nin akilli sistemli ilk sanayi sitesi olan ISTMALL AVM (Ikitelli Sanayi Ticaret Alisveris Merkezi) açiliyor. Ikitelli OSB’nin tam kalbinde Türkiye Cumhuriyeti kurulusunun 100’üncü yilinda 2023 vizyonuna yakisacak bir sekilde insaatinin tamamlanmasi beklenen ISTMALL AVM’nin büyük, tamamen, akilli teknoloji ile donatilmis sanayi ve ticaret kompleksi olmasi bekleniyor. Üç ayri bloktan olusacak olan ISTMALL’in içinde 164 akilli ofis, 115 adet akilli magaza, 60 adet atölye, imalathane ve fabrikalar yer alacak. Sanayi, üretim ve birçok yasamsal alani da içinde barindiracak olan ISTMALL AVM, 310 bagimsiz bölümden olusarak, elektrik gücü yönetimine, koku filtreli mekanik odalarina sahip olarak tasarlandi.

“Yapay zekayla uyumlu akilli bir teknoloji sunmaya çalistik”

Yapi hakkinda detayli bilgi veren Bios Kentsel Dönüsüm Genel Müdürü Remzi Aytekin, “Yapinin mutfak çalismasi yaklasik 2 yila yakin bir zaman aldi. Türkiye sanayisinin eksiklerini görerek ona nasil en güzel sekilde dokunabilir ve ülkemizin vizyonu olan 2023’te özellikle de sanayinin ve üretimin kiymetli oldugu bir dönemde nasil ön plana çikar ve ülkemize nasil bir fayda saglariz diye çalismalar yaptik, onun sonucunda da 1 sene önce faaliyete basladik. Sanayici gelsin, yapmis oldugumuz projede üretsin, ürettiginin satis ve pazarlamasini yapsin ve insanlara sunumunu yaptiktan sonra ofisinde misafirlerini agirlayip personelini, insan kaynaklarini, muhasebesini idare ettikten sonra geriye konforlu bir alanda yasamak kaliyor. Konforu da saglayabilmenin yolu günümüz sartlarinda teknolojiden geçiyor. Sanayiciye konfor saglamamiz lazim ki daha verimli çalisabilsin. Bunu da akilli ofislerle yaptik. Akilli evler çok popüler ve insanlarin bildigi seyler fakat sanayide daha önce hiç yoktu. Biz sanayide öyle bir çigir açmaya çalisiyoruz ki vatandas oturdugu yerde interkom araciligiyla isterse taksi, tamirci çagiracak; ofisinin klimasini açip isitma ve sogutmasini yapacak. Gerçekten yapay zekayla uyumlu akilli bir teknoloji sunmaya çalistik” açiklamasinda bulundu.

Insaatla ilgili bilgileri aktarmaya devam eden Genel Müdür Remzi Aytekin, “Insaatin zor olan etaplarini tamamladik. Tir rampalari ve tir alanlariyla birlikte toplam da 132 bin metre kapali alan insa ediyoruz. Kapali insa edilen alanlarin asagi yukari yüzde 70’i 6 metre tavan yüksekligine ve gerçekten sanayiye uygun mukavemete sahip. Türkiye’de ve belki de dünyada ilk proje. ISTMALL AVM bizim ilk karma projemiz. Tirlar yüklü olarak gelip her dükkanin önüne yanasip sanayicinin üretmis oldugu mamulü satmis oldugu lokasyona sevk ve idare edebilme ve ayni zamanda bir dükkan bir tir geldiginde öteki beklemiyor” ifadelerin yer verdi.
Kaynak: İHA