Sular Altinda Kalan Evler Havadan Görüntülendi

Kars’ta sular altinda kalan evler havadan görüntülendi. Selin vurdugu mahallede yaralar sariliyor.

Sular Altinda Kalan Evler Havadan Görüntülendi
Kars’ta kar yagisinin hizli erimesiyle birlikte gelen sel Aydinlikevler Mahallesi’nde 30 evi ve 15 ahiri sular altinda birakti. Evlerini su basan vatandaslar yetkililerce bölgeden güvenli bir sekilde tahliye edilirken, selin ardindan devletin bütün imkânlari bölgeye seferber edildi.

Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD) ekiplerince hasar tespiti yapilirken, vatandaslar kullanilamaz hale gelen ev ve esyalarinin basinda bekliyor.

Ev ve tarim aletlerinin selden zarar gördügünü ifade eden Rahim Edizer, “Sel aniden geldi, hiçbir seyi kaldirmadik. Bütün malzemelerimiz, esyalarimiz kullanilamaz oldu. Çok zararimiz var, arpalar, hayvanlarin samani zay oldu. Hiçbir seyi kurtaramadik” dedi.

Esyalarinin kullanilamaz hale geldigini belirten Tahsin Karasor, “Felaket birden geldi. Bir anda geldi, kaçamadik. Sular altinda kalan esyalarimiz kullanilmiyor. Esyalarimiz suyun altinda kaldi. Devletimizden yardim istiyoruz” diye konustu.

Öte yandan, sel sularindan en çok zarar gören Aydinlikevler Mahallesi havadan görüntülendi. Evlerin, ahirlar ve tarim arazilerinin zarar gördügü mahallede basta AFAD olmak üzere itfaiye, DSI, UMKE, Il Özel Idaresi ve Kizilay vatandaslarin yarasini sariyor.
Kaynak: İHA