Milas'ta Bagimlikla Mücadele Çalistayi Düzenlendi

Uyusturucu, alkol, tütün, davranissal bagimlilik konularina yönelik genel durum ve degerlendirmelerin “Ben Olsaydim” temasi altinda ele alindigi ve Milas’ta bagimlilik ile mücadeleyi güçlendirmek amaciyla Bagimlilikla Mücadele Çalistayi düzenlendi.

Milas'ta Bagimlikla Mücadele Çalistayi Düzenlendi


Milas’ta düzenlenen Bagimlikla Mücadele Çalistayi’na Milas Kaymakami M. Ünver Böke, kurum yöneticileri ve akademisyenler katildi.



Açilis konusmasini yapan Milas Kaymakami Mustafa Ünver Böke “Bagimlilik ülkemizin gelecegini karanlikta birakacak kadar derin bir halk sagligi sorunudur. Devletimizin tüm kurumlari, STK’lar ve gönüllü vatandaslarimizla birlikte mücadelemizi azimle sürdürecegiz. Özellikle son yillarda sadece ülkemizin degil tüm dünyanin en büyük problemlerinden birisi olan bagimlilik ve bagimlilikla mücadele noktasinda bazi tespitlerde bulunduk. Sadece madde bagimliligi degil kumar ve teknoloji bagimliligi gibi hayatimiza giren telefon ve tabletler üzerinden hem çocuklarimizi hem biz yetiskinlerin zamanlarini çalmakla kalmayip sagliklarini riske atan bagimlilik. Dolayisiyla tüm dünyanin ugrastigi bu problem sadece kolluk kuvvetlerimizin, egitimcilerimizin, saglikçilarimizin çözecegi bir mesele olmadigini görüyoruz. Bu noktada tüm paydaslarimizin ayni duyarlilikla çaba göstermesi gerektigini düsünüyorum. 2022 yilinda bagimlilikla mücadele yüksek kurulunda aldigi kararla “Bende Varim” temali çalismanin hem Milas’imiz hem bölgemiz için güzel islere vesile olmasini ve buradan çikacak sonuçlarin gençlerimiz ve tüm toplumun bagimlilikla mücadelesinin güzel islere imza atilmasina vesile olacagi güzel bir sinerji yasatacagini ve bu çalismanin bizlere isik tutacagina inaniyorum. Ilçemizde yapilan bu Çalistay’da önerilen çözümler raporlanarak Bagimlilikla Mücadele Surasi’nda sunulacaktir. Bu iki günlük Çalistay sonucunda ortaya çikacak çözümlerin ilçemize ve ülkemize hayirlar getirmesini diliyorum tüm katilimcilara ve organizasyonda emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum” dedi.



Milas Kaymakami Mustafa Ünver Böke’nin konusmasindan sonra Halk Sagligi Uzmani Dr. Kaan Kilimci tarafindan Bagimlilikla Mücadele konusunda bilgilendirme yapildi. Daha sonra ise çalistayin genel isleyisi hakkinda bilgi sunumunu Sosyal Çalismaci Mehtap Ünlü Özalp yapti.

Ilçe Saglik Müdürlügü tarafindan Çalistayin süreci ve isleyisine iliskin yapilan sunumun ardindan daha sonra Kamu kurum ve kuruluslarinin yani sira sivil toplum kuruluslari temsilcilerinden teskil edilen “Davranissal Bagimliliklar ile Mücadele Masasi”, “Tütün Ilçe Mücadele Masasi”, “Alkol ile Mücadele Masasi”, “Uyusturucu ile Mücadele Masasi”, “Bagimlilikla Mücadele Gençlik Grubu” ve “Bagimlilikla Mücadele Kadin Grubu” masalari olusturuldu. Her bir bagimlilik türüne yönelik olusturulan çalisma grubu masalarinda toplumumuzu ve insanligi olumsuz etkileyen bagimlilikla mücadelenin daha etkin yürütülmesi için konuya iliskin sorunlar tespit edilerek, tespit edilen sorunlara yönelik çözüm önerileri gelistirilecek.
Kaynak: İHA