Eski Kocasi Tarafindan Bogularak Öldürülen Kadin Defnedildi

Sinop’un Boyabat ilçesinde eski kocasi tarafindan kemerle bogularak öldürülen 2 çocuk annesi kadin defnedildi.

Eski Kocasi Tarafindan Bogularak Öldürülen Kadin Defnedildi


Sinop’un Boyabat ilçesi Kumluk Mahallesi’nde aksam saatlerinde eski esinin evinden, kalan esyalarini almak için giden Zeynep Gicik (38), yaklasik 3 ay önce bosandigi Birol Çaylak (46) tarafindan pantolon kemeriyle bogularak öldürüldü. Komsularin gürültü ihbari üzerine olay yerine gelen emniyet güçlerince yerde hareketsiz yatarken bulunan Zeynep Gicik, saglik ekiplerinin kontrolü sonrasi olay yerinde hayatini kaybettigi anlasildi. Ilçe Emniyet Müdürlügü ekiplerince gözaltina alinan Birol Çaylak, ifadesinin ardindan Boyabat Adliyesi’nde hakim karsisina çikti. Tutuklanan Birol Çaylak, Sinop E Tipi Kapali Cezaevi’ne sevk edildi.

“Anne nolur uyan”

Zeynep Gicik, ikindi namazi sonrasi Boyabat Sehir Mezarligi’na defnedildi. Cenaze namazi öncesi annesinin tabutuna sarilan küçük kizinin “Anne nolur gitme, uyan anne” sözleri yürekleri dagladi. Aksam saatlerinde Zeynep Gicik ile aralarinda geçen son görüsmesini anlatan annesi Yeter Gicik, esyalarini almaya gittiginden bilgisi oldugunu ve çabuk gelmesini söyledigini ifade etti.

Anne Gicik, “Telefonu kapattik, bir daha ulasamadik. Polisi aradim iftardan sonra, polisle gittik ifade verdik. 27 senedir bunun ne kolu kaldi ne kanadi. Hep kirik çikikçiyla ugrastik. Bu sefer de yeter dedi, asagi yukari bir senedir ayrilardi. Bu sefer de bosaninca adam yediremedi” seklinde konustu.



“Ütüyle insan dövülür mü?”

Öldürülen Zeynep Gicik’in kardesi Sedat Gicik, 14 yasinda Birol Çaylak ile Istanbul’a kaçtigini ve darp edilmelerinin de o yaslarinda basladigini söyledi.

“Ütüyle insan dövülür mü? Ütü ile kadini dövüyormus, kizdirip kizdirip yüzüne bastiriyormus. Daga getiriyormus, derelerden asagiya atiyormus. Tasla sopayla dövüyormus. Normal bir sekilde aile oldu diyoruz, iyi güzel diyoruz, biz eve varana kadar kiz bizden önce eve varmis. Emniyete gidiyoruz ‘Bu adam bunu dövüyor, bosa’ diyoruz hakime, sahit lazim. Hangi sahitten bahsediyorsun, sahit benim. ‘Dayagi yiyen benim, bu adam bana dayak atiyor’ diyor, kusura bakma” ifadelerini kullandi.

Sedat Gicik, Birol Çaylak’in takintili oldugunu, her davranisina süpheyle yaklastigini belirterek; “Bu adama selam verdim, ‘aranda ne geçti’ diyor, muhabbet ettim agabeyle, ‘ne dedi?’” seklinde konustu.

Kaynak: İHA