Çorum'da Çiftçilere Ücretsiz Sahlep Ve Badem Fidani Dagitildi

Çorum’da çiftçilere ücretsiz badem ve sahlep fidani dagitildi.

Çorum'da Çiftçilere Ücretsiz Sahlep Ve Badem Fidani Dagitildi
Çorum Orman Isletme Müdürlügü ve Ziraat Odasi Baskanligi tarafindan temin edilen 22 bin fidan düzenlenen törenle çiftçilere verildi.

Fidan dagitim sirasinda zaman zaman küçük izdihamlar yasandi.

Orman Ismetme Müdürlügü ve Ziraat Odasi Baskanligi tarafindan temin edilen 22 bin fidani sahlep ve badem fidanini vatandaslara dagitildigini dile getiren Vali Mustafa Çiftçi, “Çorum’un yüzde 38’i yesil vatan dedigimiz ormanlarla kapli. 2022 yili içerisinde Orman isletme Müdürlügümüz ilimizde 956 bin fidani toprakla bulusturacak. Son 20 yil içerisinde Orman Isletme Müdürlügümüzün dikmis oldugu fidan sayisi 70 milyon 500 bin adet. Bu yilki fidanlarla birlikte Çorum’da 71 milyon 500 bin fidan toprakla bulusmus olacak. Çorum daha yesil bir kent olacak.” dedi.

Agaçlandirma çalismalarinin yani sira Çorum Valiligi koordinesinde Il Tarim ve Orman Müdürlügü, Ziraat Odasi, Ticaret Borsasi, Damizlik Sigir Yetistiricileri Birligi, Pankobirlik, Karadenizbirlik, Veterinerler Odasi gibi sivil toplum kuruluslarinin is birliginde 3 yildir süneyle mücadele çalismasi yürütüldügünü hatirlatan Vali Mustafa Çiftçi “Bu nedenle hem dogaya keklik birakiyoruz, hem de sünelere dogal yasam alani olusturabilmek için köylere fidan dagitiyoruz. Bugün dagittigimiz fidanlar da insallah süneyle mücadeleye katki vermis olacak” ifadelerini kullandi.

Fidan dagitim törenine Tarim ve Orman Il Müdürü Orhan Sari, Orman Isletme Müdürü Ömer Birkan Kayaalp, Belediye Baskan Yardimcisi Zübeyir Tuncel, Ziraat Odasi Baskani Mehmet Sayan, AK Parti Çorum Il Baskani Yusuf Ahlatci, CHP Il Baskani Baskani Mehmet Tahtasiz ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA