Havuzda Yasanan Yikilma Sonrasi Duvarin Korkutucu Boyutu Görüntülendi

Edirne’nin Hasanaga Köyü yakinlarindaki bir santiyede, asfalt yapiminda kullanilan ziftin depolandigi havuzun duvarinin bin 500 tonluk basinca dayanamayip yikilmasi sonucu tarim arazileri ziftle kaplanip zarar görürken, duvarin ise paramparça oldugu görüldü.

Havuzda Yasanan Yikilma Sonrasi Duvarin Korkutucu Boyutu Görüntülendi
Havuzda yasanan patlama sonrasi duvarin korkutucu boyutu görüntülendi. Santiye alaninda yapilan incelemede duvarin paramparça oldugu görüldü.

Dere kenarina ve tarim arazilerine yayilan ve kalip haline gelen zift is makineleri yardimiyla kolaylikla temizlenirken, zaman zaman ise hava sicakliginin artmasina bagli olarak ziftin tekrar erime riskine karsi isçiler adeta zamanla yaristi.

Santiyede görevli isçiler, sabah saatlerinde ziftin yayildigi tarim arazilerinde temizlik çalismasi baslatti. Tarim arazilerinde donan ve sertlesen zifti, is makineleri yardimiyla temizleyen ekipler, zeminden kaldirdiklari ziftleri kamyonlara yükledi. Bölgedeki temizlik çalismalarini yerinde inceleyen Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürü Engin Öztürk ve ekipler, konunun takibinde olduklarini belirttiler.

Çevre kirliligine neden olan tesis ile ilgili yapilan incelemede Çevre Etki Degerlendirme (ÇED) raporu bulunmadigi belirlendi. Tesisin ÇED raporu olmaksizin faaliyete basladigini belirten Müdür Engin Öztürk, idari süreç baslattiklarini ve konunun takipçisi olacaklarini söyledi.



“Çevre etki degerlendirmesi olmaksizin faaliyete basladigi tespit edildi”

Çevre mevzuati geregince bertarafin yapilacagini belirten Edirne Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Müdürü Engin Öztürk, “Ayni zamanda il müdürlügümüz olarak konunun takibindeyiz. Ayni zamanda bakanligimizin talimatlari dogrultusunda daire baskanlarimiz ekibimizle bölgede incelemeler yapiyoruz. Söz konusu olan tesisin çevre etki degerlendirmesi olmaksizin faaliyete basladigi tespit edilmistir. Idari süreçlerimiz baslatildi. Bu alanla ilgili çalismalar baslatildi. En kisa zamanda da söz konusu alanin eski haline getirilmesi için çaba gösteriliyor. Insallah en kisa zamanda da arazi temizlenmis olur” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA