Giresun'u Iç Anadolu'ya Egribel'den Sonra Kurtbeli Tüneli De Baglayacak

Giresun’u Egribel Tünelinden sonra Iç Anadolu Bölgesine ve Alucra ilçesine baglayacak olan en kestirme yol olan Kurtbeli Yolu Devlet Karayolu agina alindi.

Giresun'u Iç Anadolu'ya Egribel'den Sonra Kurtbeli Tüneli De Baglayacak
Giresun’u Yaglidere güzergahindan Alucra’ya Iç Anadolu Bölgesi’ne ulasimini saglayan Kurtbeli Yolu Karayollari 10. Bölge Müdürlügü’ne bagli Devlet Karayolu 104 nolu Giresun Müdürlügü ekipleri tarafindan trafige açildi.

Alucra ve Yaglidere ilçelerinin sosyal ve ekonomik kalkinmasinda en büyük açilim olarak görülen Kurtbeli Yolunun tekrar trafige açilmasiyla Alucra’yi Karadeniz sahil seridine ulastiran yol da trafige açilmis oldu.

Öte yandan Alucra Çakrak Köyü Muhtari Murat Çakmak, yapilan çalisma ile ilgili yaptigi açiklamada “2022 yilinda karayollari santiyesi Kurtbeli’ne kurulacak. Allah izin verirse Kurtbeli tüneli insasi da seneye baslayacak. Bundan sonra bir daha Alucra-Yaglidere ilçelerini birbirine baglayan Kurtbeli yolu kar nedeniyle kapali kalmayacak. Daha önceki yillarda burada bir ulasim vardi ancak karayollari aginda olmadigi için kis mevsiminde kullanilamadigi gibi bakimli bir yol güzergahi da degildi. Simdi hem Karayollari agina alindi hem de Kurbeli Tünel Projesi için çalisma baslatildi. Giresun’u Egribel Tünelinden sonra Iç Anadolu Bölgesi’ne ulasimini saglayacak en önemli güzergahlardan birisi haline gelecektir" dedi.

Kaynak: İHA