Baris Ayhan Açiklamasi 'Imar Haziranda Yürürlüge Girer'

Sinop Belediye Baskani Baris Ayhan, imar planlariyla ilgili yapilan çalismalarda sona gelindigini, belirlenen plan dogrultusunda ilerlenirse haziran ayinda imarin yürürlüge girecegini duyurdu.

Baris Ayhan Açiklamasi 'Imar Haziranda Yürürlüge Girer'
Haziran 2019’da mahkeme karariyla iptal edilen Sinop imar planlariyla ilgili yürütülen çalismalarin sonuna gelindigini açikladi.

Geçen ay Baskan Ayhan, nisan ayi meclisine yetistirilmeye çalistiklarini ifade etmisti fakat 4 Nisan’da yapilan meclis toplantisina yetistirilemedi. Ancak Imar Komisyonu üyeleriyle birlikte gün itibariyle son rötuslari yapmak için bir araya geldiklerini duyurdu. 2 yil 10 aydan beri olmayan imar planlari için Baskan Ayhan, hedeflenen plan dogrultusunda ilerlediklerinde haziran ayinda yürürlüge girecegini ifade etti.



“Ankara’ya gidip kendi parselinizle ilgili tavsiyelerde bulunmayin”

Belediye Baskani Ayhan, hazirlanan imar planlariyla ilgili Ankara’daki yetkili birimlere giderek kendi parselleri için ayricalik yaptirmaya çalisanlarin oldugunu belirterek o kisilere "Bosa kürek çekmis olursunuz" dedi.

Ayhan, “Sevgili Sinoplu hemserilerim, bu planla ilgili kendi parselinizle ilgili Ankara’ya gidip plan müellifine veya Iller Bankasi’na gidip bu isin kontrolörlerine gidip lütfen kendi parselinizle ilgili bir takim tavsiyelerde veya önerilerde bulunmayin. Çünkü bosa kürek çekmis olursunuz. Bu planlar geldiginde en nihayetinde biz Sinop’un batisindan dogusuna kadar bütün Sinop’u parsel parsel inceleyecegiz. Eski hali neymis, yeni hali ne olmus neden böyle olmus, hak hukuk adalet çerçevesi içinde burada bir iltimas var mi diye teker teker inceliyoruz. Her kim ki Ankara’ya gidip bakanlikta veya Iller Bankasi’nda veya projeyi hazirlayan müteahhit firmanin ofisinde kendi parseliyle ilgili degisiklikler yapmak için oralara kadar gidiyorsa bosuna gidiyor. Orada yaptiklari degisiklikleri biz burada tekrar düzeltecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA