Yenimahalle'de Mahalle Iftarlari Basliyor

Pandemi nedeniyle toplu iftarlara ara veren Yenimahalle Belediyesi, açik hava mahalle iftarlarina yeniden basliyor.

Yenimahalle'de Mahalle Iftarlari Basliyor
Pandemi nedeniyle toplu iftarlara verilen iki yil aranin ardindan Yenimahalle’de açik hava mahalle iftarlari yeniden basliyor. Binlerce ilçe sakinini ayni sofrada bulusturan mahalle iftarlarinin ilki Batikent Kapali Pazaryeri’nde yapilacak. Ramazan ayi boyunca ilçe genelinde 17 farkli mahallede kurulacak olan iftar sofralarinda 20 bine yakin mahalle sakini hep beraber dualar esliginde oruçlarini açacak.

Engelli ve yasli vatandaslara gezici ekipler hizmet edecek

Ramazan ayinin paylasim, hosgörü ve kardeslik ayi oldugu bilinciyle her gün 300 aileye yardim kolisi dagitan Yenimahalle Belediyesi, engelli ve yasli vatandaslari da unutmadi. Belediye, mahalle iftarlarina gelemeyen vatandaslarin evlerine kadar iftar yemeklerini de gönderiyor. Gezici ekiplerle bu yil da günlük bin 500 kisiye iftar yemegi tasiyan belediye, böylece paylasmanin ve yardimlasmanin ayi Ramazan’da toplumun her kesimine ulasiyor.

Tüm ilçe sakinlerini mahalle iftarlarinda bulusmaya davet eden Yenimahalle Belediye Baskani Fethi Yasar, “Ramazan ayi birlik, beraberlik, kardeslik ve paylasma ayidir. Bu mübarek ayda kin ve nefretten uzak durmaliyiz. Birbirimize daha saygili, merhametle yaklasmaliyiz. Bu Ramazan’in birligimize, kardesligimize, hemserilik bilincinin artmasina vesile olmasini, tuttugumuz oruçlarin, yaptigimiz dualarin, kildigimiz namazlarin, yapilan hayirlarin kabul olmasini diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA