Yayladan Getirilen Kaynak Suyu Vatandaslarin Akinina Ugruyor

Giresun’un Bulancak ilçesinde Bektas Yaylasinin eteklerinden gelen kaynak suyundan almak isteyen vatandaslar, adeta kuyruk olusturuyor.

Yayladan Getirilen Kaynak Suyu Vatandaslarin Akinina Ugruyor
Ilçenin Bektas Yaylasi eteklerinde yaklasik 45 kilometre mesafedeki Güzelyurt Köyü’nden Sarayburnu Camii avlusuna getirilen dogal kaynak suyu Ramazan ayinda daha da ilgi görmeye basladi.

Bulancak Sarayburnu Camii ve Külliyatini Yaptirma ve Yasatma Dernegi Baskani Yusuf Ziya Sipahi, sudan almak için ilçe disindan dahi gelenlerin oldugunu söyledi.

Sipahi “Ilçe merkezine yaklasik 45 kilometre uzaklikta Güzelyurt Köyü’nden kaynak suyu getirdik. Saniyede 150 litre su akiyor, 9 granit olugu var, Giresun halki suyu çok takdir etti. Kaynak suyu Karadeniz sahil yolu üzerinde oldugu için vatandaslar su almadan gitmiyorlar. Vatandaslar suyu içtiklerinde bir daha içiyor. Bu sudan çayini demleyen baska sudan demlemiyor, baska su içmiyor. Su almak için sadece ilçemizden degil ilçe disindan da gelenler oluyor özellikle Karadeniz Sahil Yolundan geçenlerin de su almak için durduklarini görüyoruz. Bu su bütün tahlilleri yapilarak yaylanin eteklerinden getirilmis bir sudur” dedi.

Su almak için gelen ilçe sakinlerinden Nihat Köroglu ise “Evimizin içme suyu ihtiyacini buradan karsiliyoruz. Çünkü bir kere bu sudan içtiginde bir daha baska suyu içmek kolay olmuyor. Burada alinan su ile yapilan yemegin, çayin tadi dahi bir baska lezzetli oluyor. Hem de yapanlardan Allah razi olsun ki sebil olarak ücretsiz aliyoruz. Büyük su bidonlariyla geliyorum dolduruyorum. Birkaç gün yetiyor bittiginde bir daha gelip aliyoruz. Su almak için bazen uzun kuyruklar olusuyor sira bekliyoruz ama beklemeye degiyor” diye konustu.

Kaynak: İHA