Sason'da Ipek Böcegi Gelistirme Toplantisi

Batman’in Sason ilçesinde Kaymakam Murat Mete baskanliginda ipek böcekçiligini yayma ve gelistirme toplantisi yapildi.

Sason'da Ipek Böcegi Gelistirme Toplantisi
Kaymakamlik toplantisi salonunda yapilan toplantiya Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Eyüp Aktas ve Koza yetistiricileri birligi Baskani Mehmet Zülküf Aktas katildi.

Toplantida, ipek böcekçiliginin ilçede 2012 yilinda faaliyete baslayarak günümüze kadar devam eden çalismalari ele alindi. Toplantida konusan Kaymakam Mete, ipek böcekçiligini ilçe geneline yayarak kirsalda yasayan vatandaslara ek gelir saglamasi için çalismalarin devam edecegini belirtti.

Kaymakam Mete, “Sason’da 2009 yilinda 2 aile ile üretimine baslanilan ipek böcegi besiciligi her geçen yil daha da yayginlasarak geçtigimiz yilda besicilerimize verdigimiz destekler sayesinde 113 üreticiye ulastik. 2021 yilinda 4 ton 800 kilo gram koza elde edildi. Ilçemizde 2013 Yilinda 200 metre karelik, 24 paket üretim kapasiteli ilk çiftlik Karsiyaka Mahallesinde kuruldu. 2022 yili döneminde GAP destegiyle Inficar Deposu ve Kapama Dut Bahçesi ihaleleri yapilarak çalismalara devam edilmektedir. Üretimi en iyi sekilde artirmak amaciyla Koza Dernegi ve ilçemiz tarim müdürlügü tarafindan üreticilere gerekli egitimler verilecek. Dernek ve tarim müdürlügü tarafindan yeni üreticiler kazanmak için gerekli çalismalar yapilarak üretime uygun yerlerin tespiti yapilarak bakim ve onarimi için tarafimizdan gerekli destek saglanacaktir” dedi.

Kaynak: İHA