Mardin Valisi Demirtas, Iftarda Vatandaslarla Bir Araya Geldi

Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mahmut Demirtas, Büyüksehir Belediyesi tarafindan ilçelerde düzenlenen toplu iftar programlari çerçevesinde Yesilli ilçesinde vatandaslarla bir araya geldi.

Mardin Valisi Demirtas, Iftarda Vatandaslarla Bir Araya Geldi
Mardin Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen Ramazan etkinlikleri çerçevesinde ilçelerde iftar programinin ilki Yesilli ilçesinde gerçeklesti. Yesilli Kaymakamliginin destekleriyle yapilan iftar programina katilan Vali Demirtas, Yesilli Gençlik Merkezi bahçesinde kurulan iftar sofrasinda kendi elleriyle iftarliklari ikram ederek vatandaslarla birlikte iftar açti.

Iftar öncesi Kur’an-i Kerim tilaveti ve iftar duasi ile baslayan programda konusan Vali Demirtas, Ramazan’in birlik, beraberlik, yardimlasma ve dayanisma demek oldugunu belirtti.

Demirtas, “Bizim su an en fazla ihtiyaç duydugumuz sey sudur, birlik, beraberlik, yardimlasma ve dayanismamizi kuvvetlendirme ihtiyacimiz vardir. Malumunuz 2 yildan beri pandemi sürecinden dolayi beraber oruç tutamadik, iftar açamadik, teravihlere gidemedik. Elhamdülillah devletimizin gücü sayesinde ve Sayin Cumhurbaskani’mizin hassasiyetiyle vatandaslarimizin yaklasik yüzde 70’ine asi yapildi. Bu asi ile birlikte çok sükür hep birlikte bu sikintisiz günlere geldik. Eger bugün birlikte iftar yapabiliyorsak, teravih namazlarina gidebiliyorsak, yüz yüze konusabiliyorsak annemizi, babamizi, dede ve ninemizi ziyaret edebiliyorsak bu önce Allah, sonra da devletimizin sayesinde olmustur. Onun için bugünlerin kiymetini bilmemiz lazim” dedi.



“Huzura, birlik ve beraberlige daha fazla ihtiyacimiz var”

Konusmasinda Suriye’deki iç savasa ve Rusya-Ukrayna arasindaki savasa deginen Vali Demirtas, huzur, birlik ve beraberligin önemine dikkat çekerek sunlari dile getirdi:

“Yani basimizda 10 yildan beri bir iç savas içerisinde olan Suriye’yi görüyorsunuz. Karadeniz’de sinir komsu olan Rusya ve Ukrayna’yi görüyorsunuz. Hakikaten insanlar kendi ülkelerini, topraklarini, çocuklarini ebeveynlerini terk edip baska ülkelere gidiyorlar. Çünkü burada hakikaten ciddi bir savas var huzur yok. Onun için ülkemizde huzura, birlik ve beraberligimize daha fazla ihtiyacimiz var. Insallah hep birlikte bu huzura sahip çikacagiz, birlik ve beraberligimize sahip çikacagiz. Bu ramazan ayindan kardesligimizi daha da güçlendirerek çikacagiz. Kerim kitabimizda bütün müminler kardestir diye buyuruluyor. Kur’an-i Kerim’de denildigi gibi, birbirimize simsiki sarilacagiz, bu kardesligimizi güçlendirecegiz. Insallah dünyanin en güçlü 10 ülkesi içerisine hep birlikte girecegiz.”

Vatandaslarin yogun katilim gösterdigi iftar programi çesitli etkinliklerin ardindan sona erdi.

Programa, Vali Mahmut Demirtas, esi Beyhan Demirtas, Ilçe Kaymakami Emre Öztürk, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Belediye Baskani Hayrettin Demir, kamu kurum ve kuruluslarin müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA