Kars'ta Il Koordinasyon Kurulu Toplantisi Yapildi

Kars’ta Il Koordinasyon Kurulu Toplantisi’nin 2’incisi Vali/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz Baskanliginda yapildi.

Kars'ta Il Koordinasyon Kurulu Toplantisi Yapildi
Valilik Gazi Toplanti Salonu’nda düzenlenen toplantinin ana gündemi Aydinlikevler Mahallesi’nde yasanan su baskini oldu.

Vali/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, bütün kurum ve daire amirlerinden dikkatli olmalarini ve vatandaslari uyarmalarini istedi.

Toplantinin açilisinda konusan Öksüz, “Ülkemiz ve ilimiz önemli ölçüde kar aldi. Havalarin sinmasiyla birlikte karlarin erimesi söz konusu, buna karsi önlem almamiz hususunu ifade etmistim. Dikkatli olmamiz lazim halen geçmis degil. Bundan sonra bazi sikintilarla karsilasa biliriz. Yagmur yagmasi da söz konusu, buna karsi hepimizin dikkatli olmasi ve halkimizi önceden uyarmasi, alinmasi gereken acil tedbirlerin zamaninda mutlaka alinmasi büyük önem tasiyor” dedi.

Eriyen karlarin içme suyu sebekesine de zarar verdigini ifade eden Öksüz, “Içme suyu sebekeleri taskindan dolayi zarar gördü. Çok ciddi bir sekilde kar sularindan dolayi ciddi bir yüklenme, ciddi bir baski olustu. Merkezde de Aydinlikevler Mahallesi’nde su taskinlari meydana geldi. Bazi evler etkilendi. Bizler gerekli önlemleri aldik. Tahliyeler gerçeklestirildi.

Çok sükür önemli bir durumumuz olmadi. Can kaybimiz çok sükür yok, yaralimiz yok. agir hasarli, yada yikilan binamiz yok. Ancak binalarimizda esya zarari meydana geldi. Bizlerde buna müdahale ettik. Hasar çalismalari basladi, en kisa zamanda vatandaslarimizin magdur olmasini da önleyecegiz. Onlarin zararlarinin karsilanmasi hususun da elimizden gelen bütün gayreti gösterecegiz” diye konustu.

Il Koordinasyon Kurulu Toplantisi daha sonra yatirimci kurum ve daire müdürlüklerinin 2022 yatirim yilinda hayata geçirecekleri projeler anlatildi. Toplanti da projelerle ilgili degerlendirmeler yapildi.
Kaynak: İHA