Aliaga Belediyesi'nde Nisan Ayi Olagan Meclis Toplantisi Düzenlendi

Aliaga Belediyesi Nisan Ayi Olagan Meclis Toplantisi, Belediye Baskani Serkan Acar yönetiminde gerçeklestirildi. Oturumda denetim komisyonu raporu meclisin bilgisine sunuldu. Izmir-Çanakkale yolu eski garaj bölgesinde yapilmasi planlanan farkli seviyeli kavsak projesinin tüm yapim islemlerinin Aliaga Belediyesi tarafindan karsilanmasini içeren gündem disi önerge Imar ve Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Aliaga Belediyesi'nde Nisan Ayi Olagan Meclis Toplantisi Düzenlendi
Belediye Meclis Salonu’nda 8 ve 10 Mart 2022 tarihli meclis tutanaginin okunup onaylanmasiyla baslayan toplantinin gündeminde 14 madde yer aldi. Baskanliktan Gelen Önergeler çerçevesinde; takas, komisyon ve encümen üye seçimi, imar plani degisikligi ile 2021 Yili Faaliyet Raporu meclis üyelerinin görüsüne sunuldu.

1 yil süre ile görev yapacak olan Imar Komisyonuna, Eda Kiliç, Gülten Tasbas, Ibrahim Halil Özer, Hakan Turan, Oguzhan Özsahin; Plan ve Bütçe Komisyonuna Kerim Yürür, Burhan Kizil, Ismail Mese, Berkay Aktas, Savas Dagdeviren; Çevre, Saglik ve Esnaf Komisyonuna Zekai Ersan, Ismail Menderes, Hilal Sadikoglu, Murat Erden, Ali Dündar; Egitim ve Gençlik, Spor Komisyonuna Ibrahim Halil Özer, Gülten Tasbas, Hilal Sadikoglu, Berkay Aktas, Mehmet Çelik; Toplumsal Cinsiyet Esitligi Komisyonuna Serhat Aras, Gülten Tasbas, Hilal Sadikoglu, Seçil Adalet Isik; Kentsel Dönüsüm ve Dogal Afetler Komisyonuna Ferhat Lek, Ismail Menderes, Ismail Mese, Musa Özcan, Mehmet Çelik seçildi. Encümen üyeligine ise Sami Toydemir, Yasin Civlan ve Hilal Sadikoglu seçildi.

Batti Çikti Komisyona Havale Edildi

Aliaga sehir geçisi kesiminde yapilmasi planlanan farkli seviyeli kavsak yapimi ve sonrasinda yerel trafige hizmet verecek kisminin bakim ve onariminin, Aliaga Belediyesi’nce üstlenilmesi, bu hususta gerekli harcamalarin yapilmasi, yapilacak is ve islemlere iliskin Belediye Baskanina yetki verilmesini içeren gündem disi önerge Imar ve Plan, Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Engelli bireylerin kisisel ve sosyal gelisimlerine katki sunmak amaciyla Aliaga Belediyesi tarafindan Aliaga Engelliler ve Rehabilitasyon Merkezi’ne yapilan aylik 10 bin liralik nakdi yardimin 2022 yili için 20 bin liraya çikarilmasi hususunda Aliaga Engelliler Dernegi ile ek protokol yapilmasini içeren gündem disi önerge Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.
Kaynak: İHA