NATO, Rusya'nin Ukrayna'daki 'Savas Suçlari' Hakkinda Kanit Topluyor

ABD’nin NATO Daimi Temsilcisi Julianne Smith, ittifakin Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’i Ukrayna’daki "savas suçlarindan" sorumlu tutmak için kanit topladigini belirtti.

NATO, Rusya'nin Ukrayna'daki 'Savas Suçlari' Hakkinda Kanit Topluyor
Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldirilari devam ederken, ABD’nin NATO Daimi Temsilcisi Julianne Smith, ittifakin Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’i Ukrayna’daki "savas suçlarindan" sorumlu tutmak için kanit topladigini belirtti.

Smith, “Yapmamiz gereken, Putin’i ve Moskova’daki ekibini sorumlu tutmak için ihtiyacimiz olan bilgileri toplamak ve bunu birden fazla yoldan yapabilirsiniz" dedi.



“Bucha’dan gelen bu korkunç görüntülere tekrar baktim”

ABD’nin, Rus güçlerinin Ukrayna’da isledigi iddia edilen savas suçlarinin sorusturulmasina nasil yardimci olacagi sorusuna yanit veren Smith, "Her seyden önce, yapmak istedigimiz gerçegi ortaya çikardigimizdan emin olmak. Gerçegi ortaya çikarmak ve sahada neler olup bittigini tam olarak anlamak için elimizden geleni yapmaktir. Mümkün oldugu kadar çok bilgi toplamaliyiz. Artik Ukrayna vatandaslarinin ilk elden hesaplarina güveniyoruz. Bazi uluslararasi kuruluslarin, STK’larin da bilgi toplamaya basladigini görüyoruz. Bir anlati olusturuyoruz, neler olup bittigine dair bir fikir olusturmaya çalisiyoruz. Bucha’dan gelen bu korkunç görüntülere tekrar baktim, ama muhtemelen baska yerlerde de var" ifadelerini kullandi.

"Bucha’da neler oldugunu kesin olarak söylemek için çok erken”

Bucha’da ve Rusya tarafindan iddia edilen savas suçlarinin islendigi diger sehirlerde “neler oldugunu kesin olarak söylemek için çok erken” oldugu konusunda uyaran Smith, "Bucha’da neler oldugunu kesin olarak söylemek için çok erken olmasina ragmen, Putin’i sorumlu tutmak için ihtiyaç duydugumuz kanitlari bir araya getirebilecegimizden oldukça eminiz" dedi.

Kaynak: İHA