Bayburt Belediyesinden Osmanli Serbeti Ikrami

Bayburt Belediyesince Ramazan ayinda Osmanli serbeti ikrami gelenegi sürdürülüyor. Teravih namazindan çikan vatandaslara serbet ikram edildi.

Bayburt Belediyesinden Osmanli Serbeti Ikrami
Ramazan ayinin unutulmaya yüz tutmus geleneklerden biri olan Ramazan serbeti dagitimi, Bayburt Belediyesi tarafindan yasatilmaya çalisiliyor. Geleneksel kiyafetleriyle Bayburt sokaklarina inen Osmanli serbetçisi iftarin ardindan vatandaslari ramazan serbeti ikramiyla serinletiyor. Serbet ikrami özellikle teravih namazi sonrasi yogun ilgi görüyor.

“Osmanli gelenegi yasatiliyor”

Osmanli’da çok meshur olan ve padisaha altin tombaklarda sunulan elma, erik, demirhindi, narçiçegi, taze zencefil, kabuk tarçin, kakule, karanfil ve kusburnundan olusan Ramazan serbetinin, içeni dinç tuttugunu ve susuzluk hissini azaltarak, orucun kolay tutulmasini sagladigi biliniyor. Osmanli döneminin vazgeçilmelerinden olan seyyar serbetçiler tarafindan sirtlarina aldiklari gügümlerle bellerine doladiklari bardaklara dökülerek satilan ramazan serbeti Bayburt Belediyesi’nin organizasyonuyla Bayburtlularla bulustu.
Kaynak: İHA