7 Aralik Üniversitesi Ile Ondokuz Mayis Üniversitesi Arasinda Is Birligi Protokolü Imzalandi

Kilis 7 Aralik Üniversitesi ile Ondokuz Mayis Üniversitesi arasinda, Yabanci Ögrenci Sinavi’na (YÖS) yönelik is birligini kapsayan protokol imzalandi.

7 Aralik Üniversitesi Ile Ondokuz Mayis Üniversitesi Arasinda Is Birligi Protokolü Imzalandi
OMÜ Rektörlügünde imzalanan protokol metnine; OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ve 7 Aralik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Dogan Karacoskun imza atti.

Imzalanan protokol ile üniversitelerin ön lisans ve lisans programlarina uluslararasi ögrencilerin basvuru ve degerlendirme islemlerinde izlenecek yol, ortak ilke ve esaslarin düzenlenmesi; Türkiye’deki egitim seçeneklerinin etkin biçimde tanitilmasi ve Türkiye’ye olan akademik ilginin arttirilmasi ile Türk üniversitelerindeki uluslararasi ögrenci sayisinin arttirilmasi hedefleniyor.

Bir yil geçerli olacak protokolle uluslararasi ögrenci aliminda OMÜ-YÖS sinavi ilk yerlestirmede taraflarca tek sinav olarak kabul edilecek. OMÜ-YÖS sinav sonuçlarina göre yapilacak tercih basvurularinda üniversite, yüksekokul, fakülte ve bölüm kontenjanlari uluslararasi ögrencilerin tercihine esit sartlarda açik olacak ve sinav sonuçlarina göre uluslararasi ögrencilerin yapmis olduklari tercihler OMÜ tarafindan ilgili üniversitenin kontenjanina dogrudan yerlestirilecek.
Kaynak: İHA