Diyarbakir'da Taciz Iddiasiysa Bir Kisiyi Öldüren 4 Süpheliden 2'Si Tutuklandi

Diyarbakir’da dün aksam saatlerinde Ergün Arslan isimli bir kisi taciz iddiasiyla bir grup tarafindan darp edilip biçaklanmasi sonucu hayatini kaybetti. Olaya iliskin gözaltina alinan 4 süpheliden 2’si tutuklanirken, 2’si ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Diyarbakir'da Taciz Iddiasiysa Bir Kisiyi Öldüren 4 Süpheliden 2'Si Tutuklandi
Olay, dün aksam saat 17.20 civarinda Diyarbakir’in Sur ilçesi Küçükakar Sokakta meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 40 yasindaki Ergün Arslan, bir gurup tarafindan kovalanarak iki sokak boyunca darp edildi. Kisa süre sonra sirtindan ve sol koltuk altindan biçaklanan Ergün Arslan, çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine çagrilan 112 saglik ekipleri tarafindan Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesine kaldirilarak tedavi altina alindi. Bilinci kapali olan Arslan, yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamayarak hayatini kaybetti.

Olayla ilgili Diyarbakir Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü Cinayet Büro Amirligine bagli ekiplerince yapilan incelemeler sonucu güvenlik kameralarindan tespit edilen ve olayi gerçeklestiren sahislardan iddiaya göre, biçak kullanan 16 yasindaki S.D., darp ettigi iddiasiyla 16 yasindaki E.H.T., 17 yasindaki H.I.P ve 24 yasindaki B.E., kisa sürede yakalanarak gözaltina alindi.

Gözaltina alinan süpheliler emniyetteki ifade islemlerinin ardindan aksam saatlerinde adli makamlarca sevk edildi. Savcilik sorgularinin ardindan H.I.P ile B.E. adli kontrol sartiyla serbest birakilirken, S.D ve E.H.T., çikarildiklari nöbetçi mahkeme tarafindan ‘adam öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA